ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΝΑΟ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ ΑΝΔΡΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λειβαδίων νήσου Άνδρου τελέσθηκε απόψε ο Εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνδρου, Πρωτοπρ. Νικολάου Μανδαράκα, και Εφημερίων άλλων Ενοριών και με την παρουσία των Αντιδημάρχων Άνδρου κας Μαρίας Βενετίκη και κ. Δημ. Γιαννίση και πολλών πιστών, οι οποίοι παρηκολούθησαν την Ακολουθία με τάξη και προσοχή, εντός και εκτός του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου και στο θαύμα της μεταστροφής ανθρώπων από το σκότος στο φως και από την πλάνη στην ορθή πίστη, οι οποίοι μετατράπηκαν σε διαπρύσιους κήρυκες του Ευαγγελίου Του.

Μεταξύ αυτών, προσέθεσε, είναι και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Κωνσταντίνος, ο οποίος, κατηχηθείς από την μητέρα του, Αγία Ελένη και τον Πρεσβύτερο Σίλβεστρο αντικατέστησε την αυτοκρατορική αλουργίδα με το λευκό χιτώνα του Βαπτίσματος και στήριξε αποφασιστικά την Εκκλησία, η Οποία τον ανακήρυξε Μέγα.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνδρου για τη μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό, αλλά και την καθοριστική συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων που είναι φυσικό να αναφύονται σε μια μεγάλη Αρχιερατική Περιφέρεια, όπως η Άνδρος, ευχαρίστησε τους Επιτρόπους και τους Ενορίτες για την αγάπη και τη φροντίδα τους προς τον Ναό και απηύθυνε σε όλους Πασχάλιες ευχές.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλέει με ιδιωτικό μέσο προς την ιερά νήσο Τήνο, από την οποία με το πλοίο της γραμμής θα μεταβεί στη Μύκονο, προκειμένου αύριο να ιερουργήσει στον πάλαι πότε Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης Κάστρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.