Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι μπροστά από την πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του δημιουργήματος.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου όπως και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φαίνεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.

Τα γενέθλια του Γκάντι στις 2 Οκτωβρίου εορτάζονται στην Ινδία ως Γκάντι Τζαγιάντι -μια από τις σημαντικότερες εθνικές αργίες- και παγκοσμίως ως η Παγκόσμια Ημέρα μη Βίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.