«Το 1995 με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη, επελέγη η γερμανική εταιρεία Hochtief για την κατασκευή του και την συνιδιοκτησία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με ποσοστό 40%, η οποία αργότερα πούλησε την συμμετοχή της στο Καναδικό Fund PSP Investments».

Για ελάχιστο ενδιαφέρουν του μέσου δανειολήπτη αναφορικά με την επερώτηση του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Αδιαφανής, μεροληπτική υπέρ λίγων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος η χάραξη και εκτέλεση της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας», έκανε λόγο ο βουλευτής του Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας, καθώς όπως είπε τους μέσους δανειολήπτες κυρίως ενδιαφέρει αν μπορούν να σώσουν την περιουσία τους.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά το Υπερταμείο και τις θυγατρικές του, «το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας για 99 χρόνια και έχει καταθέσει προτάσεις τόσο για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της όσο και για την αξιοποίησή της προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνικής πολιτικής». Όμως όπως τόνισε «το 1995 με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη, επελέγη η γερμανική εταιρεία Hochtief για την κατασκευή του και την συνιδιοκτησία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με ποσοστό 40%, η οποία αργότερα πούλησε την συμμετοχή της στο Καναδικό Fund PSP Investments».

Μάλιστα, ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε πως πριν δύο μήνες περίπου «με την εισαγωγή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το Καναδικό Fund PSP Investments αύξησε την συμμετοχή του και απέκτησε το 50% των μετοχών».

«Για όσους δεν το γνωρίζουν, το fund PSP Investments διαχειρίζεται τα χρήματα του συνταξιοδοτικού ταμείου του δημόσιου τομέα στον Καναδά. Με λίγα λόγια, τα μελλοντικά κέρδη του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών θα χρηματοδοτούν τις συντάξεις των Καναδών δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε.

«Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας σήμερα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις έπραξε το ίδιο μέσω κοινοπραξιών Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών», είπε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.