ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος για τον Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης είναι ο βραβευμένος συγγραφέας Ανδρέας Μ. Καραγιάννης.

Πρώτο μέλημα το κοινωνικό έργο

Ανδρέας Καραγιάννης-Η ανακοίνωση του υποψηφίου για το Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης αναφέρει:

Βασικός μου στόχος να καλυφθούν οι ανάγκες όσων ζουν δίπλα μας, στην γειτονιά μας, στην πόλη μας και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους.

Θεωρώ εξίσου σημαντικό το να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.

Κανείς δε μπορεί να μείνει αδιάφορος και αμέτοχος.

Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Γι αυτό το λόγο δεσμεύομαι από την πρώτη ημέρα να αναλάβω σημαντικές πρωτοβουλίες με αρωγό το ίδρυμα που έχουμε δημιουργήσει με τη συνδρομή Αρχιερέων, την PRUDENTIA, που πέραν του σημαντικού έργου που επιτελεί στον τομέα της επανακατασκευής Ιερών Ναών σε Ελλάδα και Κύπρο, θα συμβάλλει δυναμικά στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Με πίστη, ελπίδα και όραμα, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Όπως ακριβώς αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Το βραβευμένο βιβλίο για το Μεταναστευτικό ΄΄Θύμα της Εποχής, ο Άνθρωπος΄΄

Το βιβλίο του Ανδρέα Καραγιάννη αποτελεί μια μαρτυρία για το σύγχρονο πρόσωπο του δουλεμπορίου και της εκμετάλλευσης που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι υποκινημένοι από την πείνα και την ανέχεια.

Μία γυναίκα, όπως πολλές άλλες, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους για να μπορέσει να εξασφαλίσει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των παιδιών της.

Ψάχνοντας για τη «Γη της επαγγελίας», μόνη και ρακένδυτη, περιπλανιέται στους πολυτελείς δρόμους «πολιτισμένων» κοινωνιών εισπράττοντας πόνο, απόρριψη και κακοποίηση.

Ξένη σε ξένες χώρες δεν έχει το χρόνο και την πολυτέλεια να ονειρευτεί, αφού τα όνειρά της καταβαραθρώθηκαν στα νερά της Μεσογείου όπου οι δουλέμποροι την υποχρέωσαν να βουτήξει μαζί με τις αποσκευές της για να εξαφανιστούν τα ίχνη της.

Θα καταφέρει άραγε να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην πατρίδα της ώστε να κερδίσει το χαμένο χρόνο με τα παιδιά της που τόσο βίαια στερήθηκε;

Η ιστορία της αποτελεί κραυγή για όλα τα σύγχρονα ναυάγια που ζούμε καθημερινά, για όλους τους αθώους που πληρώνουν με τίμημα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση, για να βρουν είτε το θάνατο στο υγρό νεκροταφείο της Μεσογείου είτε την εκμετάλλευση στα χέρια επιτήδειων δουλεμπόρων.

 

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.