Παρέμβαση του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη για το ζήτημα της πρωτοφανούς διώξεως στον Ιερέα Χρήστο Σιάνα. Ακολουθεί το κείμενο: Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω δημόσια για θέματα ειδησεογραφίας. Τούτη τη φορά όμως οι εξελίξεις που τρέχουν, με αναγκάζουν να μιλήσω και να τοποθετηθώ για την απίστευτη επίθεση που δέχεται ένας άξιος κληρικός.

Τον π. Χρήστο Σιάνα, δεν τον γνώριζα, ούτε είχα έρθει ουδέποτε σε επαφή με το περιβάλλον του. Για πρώτη φορά άκουσα το όνομά του σε μια είδηση που δημοσιεύτηκε για το περίφημο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ομιλία του π. Χρήστου, κατά την οποία εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος μοιράστηκε με τους πιστούς τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για το μέλλον της πατρίδος μας.

Έντονη και δυνατή συναισθηματικά ομολογουμένως η ομιλία του, ίσως να υπερέβη κάποιες στιγμές τα όρια, σε γενικές γραμμές όμως ήτο το απαύγασμα της ψυχής ενός απλού ιερέα, ταγμένου στην υπηρεσία της Ορθοδόξου Πίστεως.

Να τονίσουμε, ότι ο απλός ιερέας, είναι σαρξ εκ της σαρκός της κοινωνίας μας. Ζει στο πλευρό του απλού πολίτη, αφουγκράζεται και απαλύνει τον πόνο του, ακούει με στωικότητα και αληθινό ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τα βάσανά τους.

Ο άνθρωπος αυτός μίλησε στην ψυχή του Έλληνα, που αυτή την περίοδο βάλλεται πανταχόθεν και παντοιοτρόπως, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα των εθνικών θεμάτων.
Ο π. Χρήστος, σύμφωνα με μαρτυρίες, προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο στην ενορία του, προσφέροντας αφειδώς από το πενιχρό του εισόδημα σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Αυτός άλλωστε είναι και πρέπει να είναι ο σκοπός κάθε κληρικού.

Ο π. Χρήστος Σιάνας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται δέκτης μιας ανοίκειας και πρωτοφανούς επιθέσεως, ενορχηστρωμένης από πρόσωπα που συναποτελούν το λεγόμενο περιβάλλον της σημερινής κυβερνήσεως.

Κατόπιν προτροπής των συγκεκριμένων παραγόντων, ο Ελληνόψυχος Ιερέας οδηγείται απολογούμενος στη δικαιοσύνη με υφέρπουσα κατηγορία την υποτιθέμενη δημόσια προτροπή σε βία.

Μια κατηγορία πλήρως αβάσιμη, δίχως νομικά ερείσματα, η οποία είναι σαφές ότι θα καταπέσει εφόσον η υπόθεση πάρει και επίσημα το δρόμο της δικαστικής οδού.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει ότι το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης, εκκλησιαστικών και μη, απέκρυψαν επιμελώς το ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί εις βάρος του Ιερέα.

Η μοναδική εφημερίδα που δημοσίευσε την είδηση της προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος του π. Χρήστου ήταν το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Η σιωπή των ΜΜΕ έρχεται όμως σε πλήρη αντιδιαστολή με την βούληση των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που έσπευσαν και διαμαρτυρήθηκαν για το διωγμό του Ιερέα και στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.
Αίσθηση προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι η Μητρόπολη εις την οποία ανήκει ο εν προκειμένω ιερέας, δεν έχει πάρει καμία θέση μέχρι στιγμής, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτο έναν άνθρωπο.

Σε καμία περίπτωση δεν παίζω το ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή του π. Χρήστου, επιμένω όμως ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν λάβει τη σοβαρότητα που της πρέπει, τείνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ίσως δηλαδή ορισμένοι νοσηροί εγκέφαλοι, θεωρήσουν πως η παραδειγματική τιμωρία ενός ιερέα που μίλησε από την ψυχή του, θα αποτελέσει φόβητρο για κάθε ελεύθερη φωνή μέσα στην Εκκλησία.

Είναι σαφές, πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Ακόμη και αν χρειαστεί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μόνοι μας.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, Δικηγόρος – Εκδότης ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Εύγε για την στάση σας να στηρίξετε και μα βοηθήσετε τον αγνό Πατριώτη Παπά Χρήστο την στιγμή που όλοι σιωπούν ενοχικά μπροστά στην προδοτική κυβέρνηση που έχει βάλει στόχο να αφανίσει Πατρίδα και Ορθοδοξία με κάθε μέσον!Όλοι οι Έλληνες να στηρίξουμε τον ενάρετο αυτόν Παππούλη και να αγωνιστούμε ψυχή τε και σώματι για τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους μας!Με πόνο ψυχής αναρωτιέμαι γιατί η επίσημη Εκκλησία δεν παίρνει σαφή θέση σε αυτόν τον ανίερο πόλεμο ενάντια στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και ενάντια σε αγνούς Έλληνες που αγωνίζονται για τα Ιδανικά μας όπως ο Παπά Χρήστος!Η Παναγιά να τον βοηθήσει καθώς και την πολυβασανισμένη μας Πατρίδα!