Νέα αναβολή πήρε η εκδίκαση του της υπόθεσης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και οκτώ ιερέων από το δικαστήριο του Νίκσιτς.

Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος τότε ήταν Επίσκοπος Νίκσιτς και οι ιερείς κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα κατά την εορτή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ το 2020. Μάλιστα τότε είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κρατήθηκαν για 48 ώρες οπότε και τους απαγγέλθηκε η κατηγορία.

Αιτία της νέας αναβολής της δίκης όπως ανέφερε ο Σάββα Κόστιτς, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης, στάθηκε ο κορωνοϊός καθώς δύο από τους ιερείς βρέθηκαν θετικοί. Λόγω τις εξέλιξης αυτής ο δικαστής Ιγκόρ Ντουρίτσοβιτς ανέβαλε για ακόμη μία φορά την εκδίκαση της υπόθεσης. “Οι προσκλήσεις θα παραδοθούν στην επόμενη προθεσμία για την ακρόαση”, απάντησε ο Κόστιτς για το πότε αναμένεται να επαναληφθεί η δίκη.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο στο εδώλιο παραπέμφθηκαν και οι ιερείς: Slobodan Jokic, Dragan Krusic, Vasilije Brboric, Zeljko Rojevic, Danilo Zirojevic, Ostoja Knezevic, Nikola Marojevic και Mirko Vukotic. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας του Κράτους, εκείνη την ημέρα που παραδοσιακά γιορτάζεται στο Νίκσιτς η εορτή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, προστάτη της πόλης, «ενήργησαν αντίθετα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών και συγκεντρώθηκαν μαζί με πολίτες. Στη συνέχεια τέλεσαν θρησκευτική ιεροτελεστία έξω από το θρησκευτικό κτίριο – λειτουργίες στους δρόμους της πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε αναβληθεί και στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς και τότε ένας εκ των κατηγορουμένων ιερέων δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθένειας.
ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.