Βαρυσήμαντη ήταν η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου διακόνου Βαρθολομαίου της Ιεράς Μονής Αββακούμ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, επαναβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την εξαιρετική σχέση του με τον Μητροπολίτη Ησαΐα.

Σε αναβαθμισμένη σχέση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, αναφέρεται ανακοίνωση εκ μέρους του Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βαρυσήμαντη ήταν η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου διακόνου Βαρθολομαίου της Ιεράς Μονής Αββακούμ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, επαναβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την εξαιρετική σχέση του με τον Μητροπολίτη Ησαΐα.

«Ευχαριστούμε το πνευματικό σου πατέρα Άγιο Ταμασού, κ. Ησαΐα για την αγάπη και τον σεβασμό του προς την εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και των προκαθήμενων της. Η παρουσία του τιμιότατου αδελφού εκφράζει και συμβολίζει τον σύνδεσμο αγάπης μεταξύ των εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου την μακροχρόνια σχέση της Κύπρου με την βασιλεύουσα την αγαστή συνεργασία στα εκκλησιαστικά πράγματα. Η χειρονομία του νέου διακόνου Βαρθολομαίου είναι ένας ακόμη ευλογημένος σύνδεσμος μεταξύ οικουμενικού θρόνου και εκκλησίας της Κύπρου», ανέφερε ο Πατριάρχης σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμα ότι «εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη και Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα είναι αναβαθμισμένες και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία μερικές μέρες πριν από τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στο νησί».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.