ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ : Αλλάζουν πολλά στη στρατιωτική θητεία μιας και το τελευταίο διάστημα, υπήρχε προβληματισμός στον ελληνικό στρατό από τις αιτήσεις κατάταξης για την φετινή ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, καθώς ο αριθμός τους ήταν διπλάσιος από τον συνηθισμένο.

Υπό αυτά τα δεδομένα η κατάταξη θα πραγματοποιείται ως εξής:

Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο
Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο

Ανατροπή στη στρατιωτική θητεία – Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο
Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο
Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο
Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Μεγάλος ήταν και ο αριθμός αιτήσεων για διακοπή των αναβολών.
Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, είχε επισημάνει ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Στρατολογία δέχτηκε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς αλλά και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διακοπή αναβολών.

Αν κατατάσσονταν όλοι όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΣΣΟ του Φθινοπώρου μπορεί οι μονάδες στα νησιά και στον Έβρο να γέμιζαν αλλά ο Στρατός δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τη σίτιση και την ένδυση τόσων πολλών φαντάρων ταυτόχρονα.

Επιπλέον, αν κατατάσσονταν όλοι, θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί ένα ντόμινο ανισορροπίας και επάνδρωσης για τις επόμενες ΕΣΣΟ. Μπορεί δηλαδή στην επόμενη σειρά κατάταξης, αυτή του Φεβρουαρίου να υπήρχε μικρότερο ενδιαφέρον για κατάταξη.

Ανατροπή στη στρατιωτική θητεία – Ο αριθμός των εκπαιδευτικών σειρών των φαντάρων αλλάζει ξανά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο – οι ΕΣΣΟ είχαν μειωθεί από 6 σε 4 μόλις τον Ιανουάριο του 2019 – και η βασική αιτία είναι ότι υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον από νέους να ξεκινήσουν τη θητεία τους τον Νοέμβριο, ενώ αντίστοιχα υπήρξε πολύ μικρό τον περασμένο Μάιο.

Στόχος της μείωσης τον ΕΣΣΟ τον περασμένο Ιανουάριο ήταν η επίτευξη ισοκατανομής μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου, η αποδοτικότερη εκπαίδευση και ομαλότερη ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου. Αλλά όπως αποδείχθηκε το μέτρο δεν απέδωσε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.