ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Την ίδια ώρα, ήδη εφαρμόζονται η δίμηνη παράταση όλων των βασικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία έληξαν στο α΄τρίμηνο του 2020, γεγονός το οποίο προκαλεί επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Ανατροπή με ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για πάνω από 36.500 θέσεις εργασίας σε πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες.

Την ίδια ώρα, όμως, η απώλεια πάνω από 41.000 θέσεων εργασίας η οποία σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, λόγω κορονοϊού, αναμένεται να προσθέσει ενδεχομένως κοντά στους 20.000 νέους επιδοτούμενους ανέργους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρμοδίων στελεχών.

Παράλληλα, αναμένεται αύξηση του πλήθους των εγγεγραμμένων ανέργων, λόγω ιδίως της εξελισσόμενης καθίζησης των νέων προσλήψεων (πέραν από τις συντελούμενες απολύσεις) στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης.

Οι τελευταίες μετρήσεις του ΟΑΕΔ δείχνουν πως οι μακροχρόνια άνεργοι ξεπερνούν τους 580.000.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, από δημοσιονομικής πλευράς, να υπάρξει ένα πακέτο ενίσχυσης για πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους, πολύ περισσότερο για όλους τους μη επιδοτούμενους ανέργους, οι οποίοι ανέρχονται σε πάνω από 836.000. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο αποκλείεται, τονίζουν άλλες πηγές.

Την ίδια ώρα, ήδη εφαρμόζονται η δίμηνη παράταση όλων των βασικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία έληξαν στο α΄τρίμηνο του 2020, γεγονός το οποίο προκαλεί επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Στην κατηγορία αυτή των ανέργων ανήκουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κοντά στους 150.000.

Υπενθυμίζεται πως ως μακροχρόνια άνεργος λογαριάζεται από τον ΟΑΕΔ ο άνεργος εκείνος ο οποίος έχει μείνει χωρίς δουλειά για πάνω από ένα χρόνο.

ΟΠΕΚΑ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2020

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2020 την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2020 την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2020 την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΟΠΕΚΕΠΕ- Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Μαΐου 2020 την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Μαΐου 2020 την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαΐου 2020 θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ

μην ακούτε τι λένε. μέχρι στιγμής οι περισσότεροι που η ανεργία τους έληξε Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. μάλλον μας δουλεύουν. ευχαριστώ και χρόνια πολλά.

2

Εγω που είμαι στο ταμείο ανεργειας και δεν εχω χαρτιά από τις 22 Μαρτίου (λόγο κοροναιου) θα πάρω το επίδομα ανεργειας;;