Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιδιαίτερης χαράς πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Ιουνίου 2022, ο αγιασμός, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριο, επί τη ενάρξη των εργασιών αναστύλωσης της παλαίφατης και ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρου και Γεωργίου Στρατιάς.

Η προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει η αναστύλωση του βυζαντινού και μεταβυζαντινού μνημείου, έχει ξεκινήσει από 20ετίας με τα πρώτα σχέδια, τα οποία κατάφεραν να ενταχθούν λόγο της δυσκολίας του έργου σε περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης το 2019.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό κ. Μενδώνη Λίνα, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την αρχαιολογική υπηρεσία της Κέρκυρας αλλά και το γραφείο αναστύλωσης βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων και τον κ. Βλαχούλη Θεμιστοκλή αλλά και τους μελετητές αρχιτέκτονες κ. Γεώργιο Τριανταφυλλίδη και την σύζυγο του Δήμητρα Γουργιώτη, οι οποίοι μελέτησαν και έφεραν όλα τα σχέδια εις ωριμότητα, ώστε να εγκριθεί από την περιφέρεια Ιονίων νήσων και να ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Παρόντες στην σημερινή σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή στην Ιστορική Μονή, ήταν η περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα, συνοδευόμενη από τους αντιπεριφερειάρχες κ. Ζορμπά και κ. Ανδριώτη, η οποία και η ίδια ευχαρίστησε με την σειρά της, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ευχήθηκε το έργο να αποδοθεί άμεσα στους πατέρες της μονής, ο βουλευτής Κέρκυρας κ Στέφανος Γκίκας, η δήμαρχος της Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεταλληνό, ο αρχιτέκτων της εταιρείας Γκραουτεκ η οποία έχει αναλάβει το έργο κ. Καλογιάννης, ο διευθυντής της διαχειριστικής αρχής κ. Ασπιώτης, πατέρες της μονής όπως και οι εργάτες που ήδη εργάζονται στην μονή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.