Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, για προληπτικούς λόγους και αφού έλαβε υπόψη τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση του νέου κορονοϊού (covid-19) σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας όλων των ποιμαντικών δράσεών της μέχρι το Πάσχα.

Ειδικότερα, αναστέλλονται η λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», του Τμήματος Μουσικών Οργάνων, της Σχολής Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως σε Ιεράπετρα και Σητεία και των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων στις Ενορίες που λειτουργούν. Επίσης, ματαιώνονται οι ομιλίες πνευματικής οικοδομής των Κατανυκτικών Εσπερινών των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπως και οι εσπερινές ομιλίες στις Ενορίες.

Υπογραμμίζεται ότι οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά σε όλους τους Ιερούς Ναούς.

Καλούμε όλο το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες, να τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν λάβει οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας.

Υπακούοντας στην προτροπή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, συστήνουμε «σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού» και εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας, «ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.