Ξεκίνησαν από την Πέμπτη 1/4 οι αιτήσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές Απριλίου ενώ όσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν στην εργασία τους από Δευτέρα 5 Απριλίου, που ανοίγει το λιανεμπόριο, θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού, για 4 ημέρες αναστολής. Οι ημέρες αναστολής κρίνουν το επίδομα 534 ευρώ.

Αναλυτικότερα, από σήμερα στις 12.00 ξεκινάει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο 2021 και μέχρι την Παρασκευή 9/4/2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 περνούν από την λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων στην λίστα των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ. Έτσι – αν και ανοίγουν – διατηρούν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους.

Οι επιχειρήσεις λοιπόν που ανοίγουν τις πόρτες τους την Δευτέρα 5 Απριλίου έχουν τις εξής επιλογές:

να ανακαλέσουν ένα τμήμα του προσωπικού σε ενεργή απασχόληση και να διατηρήσουν τους υπόλοιπους σε αναστολή. Η αναλογία δεν είναι προκαθορισμένη και βρίσκεται στο χέρι του εργοδότη.
να ανακαλέσουν όλους τους εργαζόμενους από την αναστολή.

Για παράδειγμα:

Εργαζόμενος σε κατάστημα με ονομαστικό μισθό 800 ευρώ. Ανακαλείται από την αναστολή και δουλεύει κανονικά από Δευτέρα 5 Απριλίου.

Δικαιούται να λάβει:

– 71€ από το κράτος, ειδική αποζημίωση για τις πρώτες 4 ημέρες του Απριλίου
– 693€ από τον εργοδότη μισθό για τις υπόλοιπες ημέρες του Απριλίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.