Τον... καλό τού λόγο ΕΣΠΕΥΣΕ να εκφράσει ο γνωστός συγγραφέας και εν καιρώ εκκλησιαστικός συντάκτης! Πέτρος Τατσόπουλος. Με δυο αναρτήσεις έδειξε ότι δεν συμφωνεί με την επιλογή του Φθιώτιδος Συμεών ως νέου εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου αλλά και με την συζήτηση γύρω από το μάθημα των θρησκευτικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

΄΄Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών. Παλιός γνώριμος, από τις δηλώσεις εναντίον μου, γύρω από την αποβλακωτική σειρά του Mega και τα παραμύθια για τον Παϊσιο.

Μειλίχιος, μελιστάλαχτος, γεμάτος κατανόηση για την “ψυχική ταραχή” όποιου δεν καταπίνει αμάσητες τις θρησκευτικές τερατολογίες. Ο ιδανικός εκπρόσωπος μιας Εκκλησίας που περιφρονεί τον Ορθό Λόγο και θριαμβολογεί για την επικράτηση του Ανορθολογισμού σε ένα έθνος που ανακάλυψε (αλλά και σκότωσε) τον πρώτο προτού υποταχθεί στον δεύτερο. Σιδερένιος, βρε· καλορίζικος.΄΄

΄΄Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Η δημόσια συζήτηση γύρω από την απαλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών δύσκολα αποκρύπτει τον βαθιά προσχηματικό της χαρακτήρα, όπως άλλωστε και οι περισσότερες δημόσιες συζητήσεις στην πατρίδα μας. Κατ’ αρχάς και αφ’ ης στιγμής η ίδια η Πολιτεία παραδέχεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ένα “μάθημα Απολογητικής”, δεν θα έπρεπε να έχει καμία θέση σε κανένα κοσμικό σχολείο, παρά μόνο στα καθ’ ύλην αρμόδια εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Εν συνεχεία ζητούν από τους εφήβους να επιλέξουν εάν θα παρακολουθήσουν ή όχι αυτό το ολωσδιόλου άχρηστο μάθημα με βάση τη “θρησκευτική” τους “συνείδηση”, ξαναφέρνοντας από την πίσω πόρτα -όπως πολύ σωστά επισημαίνει σήμερα στα “Νέα” ο Μιχάλης Μητσός- την αναγραφή του θρησκεύματος στις (μαθητικές, εν προκειμένω) ταυτότητες και προσποιούμενοι πως δεν κατανοούν ότι, σε όλες τις χώρες του κόσμου, η πλειονότητα των εφήβων, όχι μονάχα αδιαφορεί πλήρως για την ανάπτυξη της “θρησκευτικής” της “συνείδησης”, αλλά και υιοθετεί με αυτόματο πιλότο τη “θρησκευτική συνείδηση” των οικείων της: στην Ελλάδα, ναι, ω του θαύματος, οι περισσότεροι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στη Σαουδική Αραβία Μουσουλμάνοι Σουνίτες, στο Ιράν Μουσουλμάνοι Σιϊτες, στο Ισραήλ Εβραίοι κ.ο.κ. Εν ολίγοις; Η υποκρισία καλά κρατεί. Καλησπέρα.΄΄

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.