Μετά την αδικαιολόγητη μετάθεση του π. Χαρίτων και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έγινε αυτό που οι δύο χιλιάδες άνθρωποι που υπέγραψαν για την επιστροφή του στο ναό φοβόντουσαν...

Η νέα διοίκηση της εκκλησίας, αφού κατήργησε τα κοινωνικά φροντιστήρια των βασικών μαθημάτων ( μαθηματικά και φιλολογικά ) και καθιέρωσε μαθήματα αραβικών και αγγλικών.

-Αποκλειστικά δηλαδή, ξένων γλωσσών και μόνο.
Αποφασίζει τώρα, να σταματήσει τα συσσίτιά, με τη δικαιολογία του ιού covid, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν πιστεύουν καν, ότι μέσα στην εκκλησία μεταδίδεται ο ιός …και που στο παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα και αντιπαραθέσεις στη προηγούμενη διοίκηση και στο π. Χαρίτων για την υπακοή που έδειχνε στη μητρόπολη και ζητούσε τη χρήση μάσκας μέσα στο ναό, για να μην προκαλούμε και κλείσει η εκκλησία, όπως και έγινε.

Βέβαια “βολεύει” στη περίπτωσή του συσσίτιού η δικαιολογία του covid, γιατί έτσι μειώνονται ξεκάθαρα τα έξοδα της εκκλησίας …. Ενώ μπορούσαν να παίρνουν το φαγητό τους και να φεύγουν και ο νυν νέος ιερατικός εγκάθετος προϊστάμενος με την σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης Νικαίας το έκλεισαν αγαπητοί μου αναγνώστες.
Θυσιάζοντας έτσι τους φτωχούς αυτούς ανθρώπους στο βωμό του χρήματος, κάνοντας όλους μας να αναρωτιόμαστε….
Αυτή είναι η εκκλησία μας;;;

Να σημειώσουμε ότι στον προηγούμενο εγκλεισμό και το κλείσιμο των εκκλησιών, τις άγιες μέρες του Πάσχα όλα όσα αφορούν Το Χριστό μας, με τη μέριμνα του π. Χαρίτων, έγιναν κανονικά.
Παρ όλες τις δυσκολίες οικονομικές και πρακτικές τις απαγορεύσεις και τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες, στολίστηκε ο επιτάφιος.
Στολίστηκαν τα βάγια…
Τιμήθηκε ο Χριστός μας, όπως έπρεπε. Και στη κυριολεξία.
“Ευλόγησε τους πέντε άρτους”
Αφού κατάφερε και κράτησε ζωντανό το συσσίτιο με τη βοήθεια Του Θεού, Του Αη Γιώργη και των απλών ανθρώπων που απλόχερα έδωσαν τη βοήθεια τους από το υστέρημα τους στο π. Χαρίτων, εφ όσον είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους με τα έργα του.

Το συσσίτιο ετοιμαζόταν κεκλεισμένων των θυρών και ο κόσμος ερχόταν ένας ένας τηρώντας τα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια) και έπαιρνε το φαγητό….
Ακόμα και τη Κυριακή του Πάσχα μοιράστηκε φαγητό σε συνεργασία με το δήμο πόρτα πόρτα….
Υπάρχει τρόπος …αν θέλουμε …κι ο π. Χαρίτων ήθελε!!! Νοιαζόταν!!!

Με λίγα λόγια όλα αυτά που ο ίδιος έχτισε μέσα σε δύο χρόνια, γκρεμίζονται και παρ όλα αυτά η Μητρόπολη, παραμένει αδιάλλακτη και ασυμμόρφωτη στην κοινωνική μέριμνα του Κύκλου Εθελοντισμού που ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς και με πολλές ώρες εργασίας προσφέρουν στον ΆΝΘΡΩΠΟ ένα πιάτο φαγητό σε 120 ψυχές και η ανίδρωτη Μητρόπολη Νικαίας και ήτοι ο Μητροπολίτης εμμένει στην απόφαση της και δείχνει μ αυτό το τρόπο στο κόσμο μια εκκλησία που δε νοιάζεται για τα πονεμένα παιδιά της που υποφέρουν και που μόνο κηρύγματα είναι, αφού κηρύττει ταπείνωση, ενώ η ίδια, δεν μπορεί να ταπεινωθεί και να παραδεχτεί, πως πήρε μια λάθος απόφαση και να την αλλάξει όσο είναι καιρός…
Ο Χριστός είναι αγάπη!!!!

Εφ όσον λοιπόν κάνατε κάτι που απέτυχε παταγωδώς…
Εφ όσον κρίνονται ανθρώπινες ζωές από αυτό το λάθος…
Εφ όσον υπάρχουν δύο χιλιάδες υπογραφές που σας ζητούν τη δικαίωση και που σας δείχνουν το τρόπο να σώσετε τις ανθρώπινες αυτές ζωές επανορθώστε!!!
Δείξτε στο κόσμο ποια είναι η αληθινή εκκλησία …
Αυτή που θέλει Ο Θεός να είναι …
Δείξτε τη ταπείνωση και την αγάπη που μας κηρύττετε ….

Φέρτε πίσω τον π. Χαρίτων να συνεχίσει το έργο του…
Τον έχει ανάγκη τούτος ο τόπος….
Τα πεινασμένα παιδιά δε χορταίνουν με φανφάρες
Η μόρφωση η ιστορία μας η θρησκεία μας οι παραδόσεις μας δε μεταδίδονται με μαθήματα, αποκλειστικά, ξένων γλωσσών και ειδικά στις εκκλησίες μας….
Όλα χρειάζονται αλλά όλα!! Το τονίζω!!!
Τι δεν καταλαβαίνετε???
Μη σπέρνετε ανέμους γιατί θα θερίσετε θύελλες …
Θα τελειώσω με την ευχή….
Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησον μας…..
Βασιλική Ιωαννίδου

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-13)
 1. Άγγελος Τσέρκας 3 χρόνια πριν

  Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή , όλοι προσπαθούμε για το καλό και με την χάρη του θεού, όλα θα μπούνε σε σειρά. Χρειαζόμαστε τις ευχές σου και τις προσευχές σου.
  Καταλαβαίνω την αγωνία σου και την αγάπη σου προς τους συνανθρώπους μας , ας κάνουμε λίγη υπομονή και ας μην χάσουμε την ψυχραιμία μας
  Ο καλός μας Χριστός γνωρίζει και παρακολουθεί και είμαι σίγουρος πως θα βραβεύσει κάθε αγαθή προσπάθεια που γίνεται με φόβο Θεού, πίστεως και αγάπη.
  Καλή τεσσαρακοστή να έχουμε και με το καλό να δεχθούμε όλοι τον Χριστό στην καρδιά μας.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΑ 3 χρόνια πριν

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ. Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΗΡΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΝ ΑΜΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ. ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕ
  ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ. ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΕ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΟΔΕΥΟΥΝ….

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. ΑΡΓΎΡΗΣ 3 χρόνια πριν

  Έτσι κάνανε και στον πάτερ Ιωάννη τον κάτι δεν τον άφησαν και το κάναν συνέχεια πόλεμο οι αντίχριστοι

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. ΑΡΓΎΡΗΣ 3 χρόνια πριν

  έτσι κάνανε και στον πάτερ Ιωάννη τα βρωμόσκυλα

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.