Παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, τα μαθήματα θρησκευτικής εκπαίδευσης στα αγγλικά της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας για ενηλίκους συνεχίζονται μέσω διαδικτύου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, έγινε μία ακόμα διαδικτυακή συνάντηση.
Να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας συμμετέχει στην εβδομαδιαία συνάντηση και δίνει την ευκαιρία στους πιστούς να συνομιλήσουν μαζί του και να υποβάλουν διάφορες ερωτήσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας έχει αναθέσει αυτές τις ομιλίες καθώς επίσης και τον συντονισμό των συναντήσεων στον π. Νήφωνα Τσιμαλή.

Κατά την πρόσφατη θρησκευτική εκπαίδευση συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, τα οποία προέρχονταν από διάφορες πόλεις της δικαιοδοσίας της Ι. Αρχιεπισκοπής, αλλά και από το εξωτερικό.
Το θέμα αυτής της τηλεσυνάντησης ήταν η Ανάσταση και η περίφημη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχει και η γνωστή εικόνα της Ανάστασης του Χριστού.
Είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός από την θεολογική γνώση που προσφέρουν οι ομιλίες, οι οποίες αυτόν τον καιρό αναφέρονται σε θέματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκινούν πάντα με ένα «προσκύνημα» στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τον πλούτο της ιστορίας του ευσεβούς Γένους μας και να πληροφορηθούν από ψηφιακό υλικό την σταυροαναστάσιμη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της μαρτυρικής Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.