Ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ περί διέλευσης του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω Τουρκίας.

Αν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και αποδεχτεί να καθοριστούν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ΑΟΖ των δύο χωρών, τα πάντα μπορεί να είναι στο τραπέζι, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας στη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σχέση με τη διέλευση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω Τουρκίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε ισότιμο διαμοιρασμό του φυσικού αερίου με τους Τουρκοκύπριους και κάλεσε την ΕΕ να παρέμβει για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Τουρκία και μετά στην Ευρώπη πριν από τη λύση του Κυπριακού.

«Αν πράγματι ο Τσαβούσογλου θέλει να συνομιλούμε, πριν και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ανέφερε επίσης ότι «δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι να αποδεχτούν την πρόταση – πρόσκλησή μας είτε για διάλογο προς καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας, είτε να προσφύγουμε σε επιδιαιτησία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.