Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετέβη στις 09:30 το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο υπό το φως «της σοβαρότητας της κατάστασης.

»Οφείλω να πω ότι ο Μακαριότατος έχει απόλυτη επικοινωνία, διατηρεί ακόμη το χιούμορ του και βεβαίως η κατάσταση, όπως και οι γιατροί είπαν, είναι δύσκολη.

»Εύχομαι τα καλύτερα. Είναι δυνατός, όπως διαπιστώνω, όπως ήταν και πάντοτε. Εύχομαι περαστικά».

Ερωτηθείς αν ο Αρχιεπίσκοπος του ανέφερε κάποια επιθυμία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «όχι. Με ρώτησε εάν υπάρχει κάποια προοπτική για το Κυπριακό και τον ενημέρωσα ότι τον Νοέμβριο θα έχω συνάντηση τόσο με τον Γάλλο Πρόεδρο όσο και με τον Γερμανό Καγκελάριο, με μια πρόταση ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαμογέλασε ικανοποιημένος και είπε ‘εύχομαι’».

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Παρασκευή, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Θεράποντες ιατροί του Αρχιεπισκόπου είναι οι Ιωσήφ Κάσιος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Πέτρος Αγαθαγγέλου και Μιχάλης Πρωτοπαπάς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.