Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πολίτη» ρωτήθηκε για την στάση των κληρικών και συγκεκριμένα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μέτρα της Κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού.

Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος είναι βέβαια και φαινόμενα όπως η στάση διαφόρων κληρικών, λ.χ. ο Μόρφου, οι οποίοι λειτουργούν με περιφρονητικό τρόπο έναντι των διαταγμάτων. Υπάρχει μια στάση ανοχής έναντί τους. Στην Ελλάδα υπήρξαν συλλήψεις μητροπολιτών. Εδώ τα μέτρα αφορούν τον κοσμάκη μόνο;

Όχι βεβαίως. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εκείνο το οποίο εξετάζει και είμαστε σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία είναι να διερευνήσουν, και έχουν διερευνήσει, εάν από τις δηλώσεις προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Και είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους.

Έρευνα υπήρξε. Ο μητροπολίτης αθωώθηκε μέσω της έρευνας ενώ έλεγε πράγματα τα οποία εάν τα έλεγε οποιοσδήποτε πολίτης θα είχε αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου.

Θέλω να πω κάτι. Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο, αν θέλετε, και το λέω πολύ ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες.

Συμφωνεί με τις θέσεις της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος; Είναι άλλωστε και η κεφαλή της Εκκλησίας.

Βεβαίως. Και συμφωνεί και μας στηρίζει δημόσια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Sofia Chandakarou

Δειλοί είναι αυτοί που προσκυνούν την Άθεοι Νέα Αταξία!!!

2
Sofia Chandakarou

Τι λέτε κ. Αναστασιάδη, είναι δειλός ο Μητροπολίτης Μόρφου?
Επειδή σηκώνει το ανάστημα του ενάντια στην παγκόσμια δικτατορία και στην βλασφημία κατά του Θεού είναι δειλός?

3

Και Τον Χριστό Εβραίοι τον Σταύρωσαν! Λοιπόν τι νομίζετε ότι δεν υπάρχουν κ σήμερα Εβραίοι; Ότι και να κάνουν ο Άξιος Μητροπολίτης Της Μόρφου είναι μια Μεγάλη μορφή κ θα παραμείνει! Και να φυλακιστεί μέσα από τις φυλακές θα λειτουργεί και θα κυρητει Τον Λόγο του Κυρίου!!!Ο Λόγος Του είναι τόσο καθαρός όσο και ο ήχος της Καμπάνας που χτυπάει! Κάνεις δεν τον σταματάει!!!Θα ηχεί Παντού κ Πάντα σε όλη την Οικουμένη!!!!Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!!!!!!