Το Μέγα Σάββατο εορτάζουμε την Θεόσωμο Ταφή του Κυρίου μας και την εις Άδου κάθοδο, διά των οποίων το ανθρώπινο γένος λυτρώθηκε από την φθορά και έγινε μέτοχος της αιωνίου ζωής.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (1/5), στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας θα τελεστούν ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η 1η Ανάσταση θα ξεκινήσει στις 8π.μ. και θα απολύσει στις 10.30π.μ. Θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 8μ.μ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Τοπικής μας Εκκλησίας θα ξεκινήσει η Παννυχίδα του Πάσχα, που θα οδηγήσει στην διανομή του Αγίου Φωτός και στον πανηγυρισμό της ζωηφόρου και φωτοφόρου Αναστάσεως του Κυρίου. Θα ακολουθήσει η πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Την Κυριακή του Πάσχα (2/5), στις 10π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, θα αποδοθεί το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες και θα ψαλεί στην Ομηρική διάλεκτο.

Ο Εσπερινός της Αγάπης θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imd.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.