ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας ακούστηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου απ’ άκρου εις άκρον στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε όλους τους Ιερούς Ναούς από τη Σαμοθράκη μέχρι τα Δίκελλα, τους Κήπους και την Λυκόφη.

Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο της πόλεως ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως υποδέχθηκε και παρέλαβε το Άγιο Φως που μετέφερε το αεροσκάφος της Aegean από την Αθήνα, το οποίο μοιράστηκε στην Μητρόπολή μας και στις γειτονικές Μητροπόλεις της Θράκης.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος το βράδυ τέλεσε την Παννυχίδα της Αναστάσεως και μετέδωσε το Άγιο Φως σε όλο το εκκλησίασμα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου και έψαλλε στην πλατεία του ναού το “Χριστός Ανέστη…” ενώπιον των τοπικών αρχόντων, του στρατού και πλήθους κόσμου. Ακολούθως, έψαλλε τον Αναστάσιμο Όρθρο και τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας ανεγνώσθη η Πασχάλιος Εγκύκλιος και ο Κατηχητήριος Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ανήμερα το Πάσχα το πρωί τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο καθιερωμένος Εσπερινός της Αγάπης από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Λόγω ασθενούς βροχοπτώσεως δεν κατέστη δυνατή η λιτάνευση της Αναστάσεως στους δρόμους της πόλεως. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη, κατά το έθος, το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στα λατινικά, σέρβικα, γαλλικά, τούρκικα, γερμανικά, κινέζικα, αγγλικά και στην ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τα πασχαλινά κόκκινα αυγά και τα μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα.

Το απόγευμα του Πάσχα, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής “Παναγίας του Έβρου” στην Μάκρη ο Εσπερινός της Αγάπης και εψάλλη το Ευαγγέλιο από τις μοναχές στην ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε και μοίρασε τα κόκκινα αυγά στις μοναχές και στους προσκυνητές της Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.