Το λαμπροφόρο μήνυμα της Αναστάσεως έφτασε και στις δοκιμαζόμενες εν Τουρκία επαρχίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας τις οποίες από την Μεγάλη Πέμπτη επισκέπτεται ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης.

Δυο μήνες μετά τον φονικό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς καθώς και ανθρώπους που παλεύουν με τον χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών, το Χριστός Ανέστη ακούστηκε στη Μερσίνη όπου στην ακολουθία της Αναστάσεως που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαρβριήλ καθώς και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

“Είδαμε στα πρόσωπά σας μια αληθινή ανάσταση”
Μαζί με το Χριστός Ανέστη προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε για μία άλλη φορά τη στήριξή του προς το ποίμνιο και τόνισε χαρακτηριστικά: “Η φετινή Λειτουργία του Πάσχα ήταν πολύ ενισχυτική για εμάς γιατί είδαμε στα πρόσωπα σας μια αληθινή ανάσταση και μια νέα γέννηση εξαιτίας της σταθερότητας, της πίστης και της αγάπης σας για την Εκκλησία σας”.

Στο τέλος του λόγου από την Μεσίνη ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε το μήνυμα της Αναστάσεως να φτάσει σε όλο τον κόσμο και να γίνει πάνω απ’ όλα μήνυμα ειρήνης για την ανθρωπότητα που το έχει ανάγκη.

Σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης που τελέστηκε στα χαλάσματα του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια. Πρόκειται για έναν από τους ναούς που καταστράφηκαν από τον φονικό Εγκέλαδο της 6ης Φεβρουαρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.