Οι πιστοί στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης έσπευσαν απόψε στο ναό για την Ανάσταση στις 21.00.

Αντί, όμως, για τις καμπάνες και το «Χριστός Ανέστη» άκουσαν τον ιερέα του ναού να τους ανακοινώνει πως η λειτουργία της Αναστάσεως θα γίνει όπως κάθε χρόνο, τα μεσάνυχτα. Ο αρνητής ιερέας έχει και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία μετά από καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων και έχει δεχτεί και πρόστιμο.

Τις τελευταίες μέρες διέδιδε πως θα τελέσει κανονικά τη λειτουργία και δεν θα υπακούσει στη φετινή απόφαση της αρχιεπισκοπής.

Ανάσταση στον Ι.Ν Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου για τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του

Μάλιστα την ίδια «ανυπακοή» δείχνει και στο ζήτημα χρήσης μάσκας από τους πιστούς μέσα στην εκκλησία η οποία βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες.

ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Αγνοώντας την επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ σε ανακοίνωσή του προαναγγέλλει Ανάσταση στις… 5 τα ξημερώματα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «δηλοῦμεν ὑπευθύνως ὡς κατενώπιον Θεοῦ ὅτι ἀδυνατοῦμεν συνειδησιακῶς νά ἐφαρμόσωμεν τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τῆς Ἀναστάσεως καί τῆς Πασχαλίου Θείας Λειτουργίας, κατά τά ὁριζόμενα, καί κοινῇ καί ὁμοφώνῳ ἀποφάσει, ἔχοντες τήν πρός τοῦτο ἔκθυμον εὐλογίαν τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ, θά τελέσωμεν τήν τελετήν καί τήν Θείαν Λειτουργίαν τῆς Ἀναστάσεως ἀνήμερα τοῦ Πάσχα, ἀρχομένης τῆς Ἀκολουθίας τῆς Παννυχίδος ὥρα 5 π.μ. καί μετ’ αὐτήν θά ἀκολουθήσῃ ἡ τελετή τῆς Ἀναστάσεως, ὁ Ὄρθρος καί ἡ Ἀναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ αντιτίθεται στα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς πέρυσι άνοιξε τους ναούς στο νησί παραβαίνοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου είχε συνταχθεί δικογραφία και είχε ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προβλέπει ανάσταση στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο των ιερών ναών.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.1 (10 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.