Κρήτη: Ημέρα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης ήταν η χθεσινή για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, όπου φωταγωγήθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, το αστέρι ύψους έξι μέτρων στον λόφο όπου βρισκόταν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το οποίο κατέρρευσε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Το αστέρι που φαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, έστειλε μήνυμα ελπίδας στους σεισμόπληκτους, ότι όλα θα φτιάξουν και θα γίνουν καλύτερα.

Μικροί και μεγάλοι μέτρησαν αντίστροφα για τη φωταγώγηση του αστεριού, με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπά τους.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και οι εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στον χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, έστρεψαν το βλέμμα τους στην πλευρά του λόφου, όπου έλαμψε το αστέρι της ελπίδας, ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Φραγκάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους δημότες, ότι προβλήματα μεν είναι πολλά και δεν θα ξεπεραστούν από τη μια στιγμή στην άλλη, «όμως είναι αδιαπραγμάτευτη η αγάπη που έχουμε για τούτα τα πονεμένα χώματα κι αυτό με κάνει να πιστεύω ότι ο Δήμος μας θα καταφέρει και πάλι να ορθοποδήσει, θα βρει τον βηματισμό του και θα ανθίσει ξανά κάθε δραστηριότητα. Ο μεγαλύτερος συμβολισμός των Χριστουγέννων εξάλλου είναι, η γέννηση της αλλαγής και της ελπίδας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «από τον λόφο του Προφήτη Ηλία, λάμπει και πάλι η σπίθα, που θα ζεστάνει τις καρδιές μας, δείχνοντάς μας το δρόμο της ελπίδας. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, και να θυμάστε ότι είμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας».

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου, με πλούσιες εκδηλώσεις και εκπλήξεις, θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, με την αμέριστη συμπαράσταση και αδιάκοπη προσπάθεια των δραστήριων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Χριστουγέννων 2021.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.