Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας: Την 19η Νοεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος συζύγου, πατέρα, παππού και αδελφού ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Φρανκφούρτη Γερμανίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην Περιοχή Westend (Βέστεντ) στο πάρκο Grueneburgpark (Γκρiνεμπoυργκ).

Η ΣΥΖΥΓΟΣ

Σουζάνα

ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ

Αλέξανδρος – Κατερίνα Λεωνίδας – Ανδρέας

Αναστασία – Κρίστοφερ Λεωνίδας – Νικόλαος – Κωνσταντίνος – Θεόδωρος

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ

Νικόλαος και οι οικογένειές τους

Απόστολος – Όλγα

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Αντί στεφάνου η οικογένεια επιθυμεί να κατατεθούν τα χρήματα ως δωρεές στην Τράπεζα Alpha Bank με αιτιολογία «εις μνήμην Λεωνίδα Παπαγεωργίου» δικαιούχος Αναστασία Κυρατσού.

Λεωνίδας Παπαγεωργίου

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες στο χώρο της γουνοποιίας, άλλα και εθνικός ευεργέτης.

Γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1932 στη Σιάτιστα. Μαζί με τον αδελφό του Νίκο Παπαγεωργίου σύστησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και με δωρεές τους, που ξεπέρασαν τα 30 εκατ. δολάρια, το 1993 αποφάσισαν να κατασκευάσουν το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου αναγκάστηκε να εργαστεί από μικρή ηλικία μαζί με τα δύο του αδέλφια, Νικόλαο και Απόστολο όταν οι Γερμανοί το 1943 εκτέλεσαν τον πατέρα τους.

Μετά τον πόλεμο ξενιτεύτηκε στις ΗΠΑ, όπου διέμεινε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960, στην συνέχεια μετανάστευσε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας αναπτύσσοντας τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της οικογένειας. Η ενασχόλησή του με την κατασκευή και εμπορία γούνας, σε συνεργασία με τα αδέλφια του, τους ανέδειξε σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίως στο χώρο της γούνας.

Παρότι ζούσε μόνιμα στην Φρανκφούρτη βοηθούσε με κάθε τρόπο την γενέτειρά του, Σιάτιστα. Έκανε δωρεές για την κατασκευή και συντήρηση του Γυμνασίου και Λυκείου και για την ανακατασκευή των εκκλησιών «Άγιος Δημήτριος» και «Προφήτης Ηλίας» στην ιστορική πόλης της Σιάτιστας. Χορηγούσε υποτροφίες σε οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου Βοΐου, για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των πανεπιστημιακών τους σπουδών.

Στην Φρανκφούρτη ανήγειρε με αποκλειστικά δικές του δαπάνες τον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Για το πολυσχιδές φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του αναγορεύθηκε σε μεγάλο εθνικό ευεργέτη από το ελληνικό κράτος, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον δήμο Βοΐου, τη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και από πλήθος άλλους φορείς και συλλόγους.

Ο δήμαρχος Βοίου και το Δημοτικό συμβούλιο με ανακοίνωση τους εκφράζουν «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που ανήκει στα λαμπρά τέκνα της Σιάτιστας», ενώ σε ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα λάβει μέρος την Δευτέρα 8/11/2021 θα εκδοθεί ψήφισμα προς τιμήν του.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.