Στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας, οι εγχώριες αρχές ασφαλείας συνέλαβαν τον πολίτη της Ρωσίας Αλεξάντρ Φρανσέττι. Ο ίδιος φέρεται να συμμετείχε στις παράνομες ενέργειες των ρωσικών αρχών στην Κριμαία, οι οποίες οδήγησαν στην κατάληψη της χερσονήσου. Η σύλληψή του έγινε έπειτα από επίσημο αίτημα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο Φραντσέττι έφτασε την Άνοιξη του 2014 από τη Ρωσία στην Σεβαστούπολη, όπου μπήκε στην οργάνωση «Άμυνα της Σεβαστούπολης» και αργότερα δημιούργησε την ομάδα «Βόρειος άνεμος», η οποία τρομοκρατούσε τον ουκρανικό πληθυσμό της πόλης. Ο ίδιος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αλεξάντρ Κραμαρένκο».

Η συμμετοχή του στην ειδική επιχείρηση της Ρωσίας για την παράνομη στρατιωτική κατάληψη της Κριμαίας εκτιμήθηκε δεόντως από τις ρωσικές αρχές καθώς ο ίδιος βραβεύτηκε με το μετάλλιο «για την επιστροφή της Κριμαίας» ενώ από το 2015 ήταν βοηθός της βουλευτού των κατοχικών αρχών της Σεβαστούπολης Όλγας Χομιακόβα του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας».

Η σύλληψή του στην Τσεχία αναστάτωσε τις ρωσικές αρχές καθώς αποδεικνύει ότι οι χώρες της Ευρώπης όχι μόνον μέσω συμφωνιών και δηλώσεων δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσική και θεωρούν την κατάληψή της ως μια πράξη που παραβιάσει το διεθνές δίκαιο αλλά και εμπράκτως αποδεικνύουν την στήριξή τους στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της Κριμαίας Αλεξάντρ Μόλοχοβ δήλωσε ότι η έκδοση του Φραντσέττι στην Ουκρανία «ισοδυναμεί με βέβαιο θάνατο», μία δήλωση που στοχεύει να προκαλέσει εντυπώσεις αλλά απέχει πολύ από την αλήθεια καθώς η νομοθεσία της Ουκρανίας δεν προβλέπει την θανατική ποινή για κανένα έγκλημα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.