Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συνήλθε, σήμερα 7η Ιουνίου τρ.έτ., υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στο Σύδνεϋ, και, κατόπιν επισταμένης και διεξοδικής μελέτης των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, ο Σεβ. Πρόεδρος και τα μέλη ομοφώνως αποφάσισαν και ανακοινώνουν τα εξής.

• Δοξάζουμε πρωτίστως τον Τριαδικό Θεό και κατόπιν εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας και τον βαθύτατο σεβασμό μας προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τη Μητέρα Εκκλησία για την κατά καιρούς έμπρακτη υποστήριξή τους προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τον σεπτό μας Ποιμενάρχη, τους Επισκόπους μας, τον κλήρο και τον πιστό λαό της πέμπτης ηπείρου. Η πατρική μέριμνα και φροντίδα του Πατριάρχου μας έχουν εκφραστεί κατά καιρούς ποικιλοτρόπως, κυρίως και πρωτίστως με την εκλογή του Αρχιεπισκόπου μας, εν συνεχεία με τις εκλογές των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, εκ των οποίων καλωσορίζουμε τους τελευταίους εκλεγέντες Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, Κερασούντος κ. Ευμένιο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και, τέλος, με την υπαγωγή των Ουκρανικών ενοριών και κοινοτήτων στην δικαιοδοσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

• Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν τα νέα έργα τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: α. Η ανακαίνιση των κτιρίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η ανέγερση μουσείου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον ίδιο χώρο, β. Η εκ θεμελίων ανοικοδόμηση της Θεολογικής Σχολής, γ. Η ανακαίνιση των κτιρίων της Ιεράς Μονής «Άξιον εστίν» στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθ-Κόουτ και η ανέγερση χώρων για εκπαίδευση και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δ. Η αγορά του νέου Καθεδρικού Ναού στην Αδελαΐδα και η ανέγερση χώρων για τη νεολαία και τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, ε. Η ανέγερση του παιδικού σταθμού στην Πέρθη, στον χώρο δίπλα από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας στη Δυτική Αυστραλία. Τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των έργων, τα οποία θα καταστήσουν την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ισάξια αυτού που εκπροσωπεί στην πέμπτη ήπειρο.

• Ο Σεβασμιώτατος, μετά από πρόταση των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων και των λοιπών μελών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, τίμησε με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τον Εντιμολογιώτατο Άρχοντα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Μιχαήλ Διαμαντή, για τη μέχρι σήμερα προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, ιδιαιτέρως στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και στην πορεία της Αρχιεπισκοπής σε πολλά νομικά ζητήματα, κατά τα τελευταία 60 χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε τον τιμώμενο, ενώ ο τιμηθείς, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε για την διάκριση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.