Μητρόπολη Λεμεσού

Ανακοινώσεις 18 Νοεμβρίου 2017

Στον Ι Ν Αγίων Απ. Πέτρου & Παύλου και Αγίου Αρτεμίου, σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 5:30μμ , μετά το πέρας του εσπερινού, θα μιλήσει στην υπόγεια αίθουσα του Ναού, η Οσιότατη Γερόντισσα Φεβρωνία για το έργο αναστήλωσης της Μονής, τις εμπειρίες και βιώματα της αδελφότητας και θα προβληθεί σύντομη ταινία. Αναφορά θα γίνει και στις φιλόπονες προσπάθειες αναπαλαίωσης του αρχαίου Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της κοινότητος Ακρούντας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου της κοινότητος Αψιούς.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 4 μμ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ναού Φιλανθρωπικό τσάι. Στο τσάι θα μιλήσει η κ. Αθηνά Σιδέρη – πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου με θέμα: «Εμπειρίες κοντά Άγιο Πορφύριο». Είσοδος 8 ευρώ το άτομο.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα τελεστεί εσπερινός για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και την επομένη Τρίτη 21 Νοεμβρίου Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Επίσης Θεία Λειτουργία στην Μονή θα τελεσθεί και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30μ.μ. Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας παρά τον Άγιο Τύχωνα στις 8:30 μμ στον Ι Ν Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Σούνι στις 8:30 μμ, στον Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστωρος στις 8:45 μμ και στην Ι Μ Παναγίας Αμιρούς στις 8 μμ.

Στον Ι Ν Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 4:30 μμ θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη στις 5 πμ θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Αντρέα Χαράκη με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Γέροντος Ιακώβου του εν Ευβοία την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 8μ.μ. θα τελεστεί Αγρυπνία .
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι Ν Αγ. Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 5:30 μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Εμμανουήλ με θέμα: «Γιατί υπάρχει ο θάνατος».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 5:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Γιατί υπάρχει ο θάνατος». Ομιλητής θα είναι ο αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ.

Η ερανική επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου διοργανώνει φιλανθρωπικό τσάι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 4:30 μμ στο ξενοδοχείο «Κούριο». Ομιλητής θα είναι ο Οσιώτατος γέροντας Ακάκιος Καυσοκαλυβίτης υποτακτικός του Αγίου Πορφυρίου. Θέμα της ομιλίας: «Εμπειρίες από τον γέροντα Πορφύριο». Είσοδος 10 ευρώ το άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99692258.

Στον Ι Ν Αγ. Νικολάου Λεμεσού την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 6 μμ θα μιλήσει ο Κυπριακής καταγωγής Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Γέροντας Χριστοφόρος.

Στην Ι Μ Παναγίας Αμιρούς με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αικατερίνης την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 5 μμ θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Σάββατο 25 Νοεμβρίου θα τελεσθεί ο όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Στον Πανηγυρίζοντα Ι Ν Αγ. Στυλιανού συνοικισμού Λινόπετρας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Στυλιανού το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 5:30 μμ θα τελεσθεί ο μέγας Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και την επομένη Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Καθ’ όλες τις ημέρες των ιερών ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου.

Ο ιερός ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα για προσκύνημα.

Ο Ι Ν Αγ. Ελευθερίου Μουτταγιάκας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 3:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπικό τσάι και ομιλία στο Ξενοδοχείο NAVARIA. Ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, Ομότ. Καθηγητής Πατερικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.