Όπως αναφέρει η Μητρόπολη:

Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι κι’ εφέτος, τα Χριστούγεννα θα τελεσθούν δυο Θ. Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι θρησκευτικές, οι λειτουργικές καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες τους.

Επομένως, το απόγευμα της Κυριακής 24ης Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 μ. μ. θα τελεσθεί με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και θα συμμετάσχει όλο το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη παννυχίδα κατά την οποία θα ψαλλεί ο Όρθρος και ακολούθως η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, που τελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας και η οποία θα τελειώσει περί την 1η πρωϊνή περίπου.

Το πρωί της Δευτέρας της 25ης Δεκεμβρίου και από ώρας 7:00 π. μ. μέχρι και 9:30 π. μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και στην συνέχεια η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν, ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους, στις προαναφερθείσες Λειτουργικές Συνάξεις, ώστε κατά την μεγάλη αυτή εορτή της Πίστης μας να γευθούν την χαρά και την ευλογία του Σαρκωθέντος Σωτήρος Χριστού και να μη μείνει κανείς αλειτούργητος.

Ας στηρίξουμε με τις προσευχές μας και την παντοειδή αγάπη μας όλους τους μοναχικούς αδελφούς μας, αποδείχνοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι και πως μαζί με τον νεογέννητο Χριστό είμαστε κι εμείς φιλάνθρωπα κοντά τους, ότι τους σκεπτόμαστε και τους στηρίζουμε σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, που διέρχεται ο κόσμος όλος και ο τόπος μας αλλά και το σημαντικότερο, ότι διατρανώνουμε πως για όλους εμάς τους ανθρώπους γεννήθηκε ο Χριστός Σωτήρας, Λυτρωτής και Ευεργέτης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.