Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθηκαμε οτι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης από ομάδα μεμονωμενων ατόμων ,Καλυμνίων, άσχετων με την τοπικη μας Εκκλησία, ανακοίνωση για την επίσκεψη στο νησι πλανοδίου ρασοφόρου,
δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη».

Ο εν λόγω είναι πρώην μοναχός του Αγίου Όρους ο οποίος έχει αποβληθεί από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας καθ΄ όσον είχε θέσει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Καθηγούμενο της Μονής και με ολόκληρη την αδελφότητα.
Μετά την αποπομπή του εξ Αγίου Όρους ο ανωτέρω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του «Αγιορείτη» και «Λαυριώτη» μοναχού, και περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία και την απομάκρυνση από αυτήν.
Επισημαίνεται πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν ανήκει στην εκκλησία, αφού δεν μνημονεύει κανέναν ορθόδοξο επίσκοπο. Στο παρελθόν έχει καταφερθεί με τους λόγους του εναντίον συγχρονων Αγίων της Εκκλησίας μας όπως των οσιων Παϊσίου και Πορφυρίου ενώ δεν δίστασε να αμφισβητήσει την αυθεντία της διδασκαλίας αρχαίων Πατέρων της Εκκλησίας με πνεύμα εγωϊσμού και ανταρσίας.
Η Ιερά Μητρόπολις εφιστά την προσοχη για την πλάνη του εν λόγω ρασοφόρου και καλεί τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς να απέχουν από συναντήσεις με ομιλητη τον επικίνδυνο αυτόν ρασοφόρο.
Όσοι τον ακολουθούν και επικοινωνούν μαζι του θέτουν ουσιαστικά τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας. Προσκαλεί επίσης όσους καλοπροαίρετους πιστούς πλανήθηκαν και τον ακολουθούν να αναθεωρήσουν και να διακόψουν καθε επαφή μαζί του, επιστρέφοντας στους κόλπους της Κανονικής Μητέρας Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.