Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, με αναφορές σε Αρχιεπισκοπικές εκλογές και διαφωνίες μου με αδελφούς Ιεράρχες, επιθυμώ να αναφέρω τα εξής.

Όπως έχω ήδη δηλώσει, και ορθά αναφέρθηκε, η Εκκλησία της Κύπρου έχει Προκαθήμενο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ και εύχομαι ο Θεός να χαρίζει σ ’Αυτόν, υγεία, έτη πολλά και δύναμη ώστε, να συνεχίσει το έργο του.

Είναι αλήθεια ότι, όλοι οι Ιεράρχες έχουμε ποίμνιο που διάκειται με αγάπη και συμπάθεια προς τον κάθε ένα από εμάς, και όταν ερωτηθούν, εκφράζονται ευμενώς για το έργο, που συντελείται στις Μητροπόλεις μας.

Και αυτό αποτελεί φυσιολογική αντίδραση, αφού καθημερινώς ευρισκόμαστε, λειτουργούμε και εργαζόμαστε ανάμεσά τους.

Ως Μητροπολίτης της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, πρώτα και πάνω απ’ όλα σέβομαι και σθεναρά υποστηρίζω το Αυτοκέφαλον της τοπικής μας Εκκλησίας, το κατοχυρωμένο από αιώνες και επικυρωμένο με τον 8ο κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ταυτόχρονα, τιμούμε, όπως οφείλουμε, και σεβόμαστε τον θεσμό του Αρχιεπισκόπου και η τελευταία σύναξη της Ιεράς Συνόδου, ομολογώ πως επιβεβαίωσε το καλό κλίμα και την άριστη συνεργασία που επικρατεί ανάμεσα σε όλους τους Ιεράρχες, μηδενός εξαιρουμένου.

Οι δημιουργικές διαφωνίες, όταν προκύπτουν, είναι θεμιτές και πάντοτε οδηγούν σε μια λειτουργική και ειλικρινή συνεργασία σε κάθε θεσμό. Γνώμονας όλων είναι η επικράτηση της εν Χριστώ Αγάπης, της ειρήνης, του αλληλοσεβασμού και της αγαστής συνεργασίας και στα όρια της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και ευρύτερα μεταξύ όλων των Ορθοδόξων.

Είμαι ευτυχής που η σχέση μου με όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι άριστη και δημιουργική.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.