ΤΣΕΡΙ ΧΙΛ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Ανοιξε και πάλι τις πόρτες του για τους πιστούς ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, μετά την ανακαίνισή του, η οποία διήρκεσε περί τους έξι μήνες.

Παρόντες, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, Ευάγγελος, ο Αρχιμανδρίτης, Χριστόφορος Οικονομίδης, ο π. Ανάργυρος Φακίνος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και ο πρόεδρος της AHEPA Τζορτζ Χωριάτης.

Ο Μητροπολίτης Ευάγγελος έκανε λόγο για σκληρή δουλειά για την ανακαίνιση του Ναού από τους προηγούμενους προέδρους της κοινότητας και τους Αρχοντες Δημήτριο Ροζανίτη, Στάθη Καραντώνη και Τζορτζ Χωριάτη. Ακόμη, ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη και Αρχοντα Χριστόφορο Οικονομίδη, τον Αναστάσιο Ευστρατιάδη, πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Θωμά, που αφιερώθηκαν με όλη τους ενέργεια για την πραγματοποίηση των εργασιών.

Η ανακαίνιση περιελάβανε τη ριζική αναδιαμόρφωση του εξωτερικού μέρους της εκκλησίας με επένδυση από πέτρα, το κτίσιμο καμπαναριού και βεβαίως την τοποθέτηση τρούλου.

Από τον περασμένο Μάιο, όπου και ξεκίνησαν οι εργασίες, όλες οι λειτουργίες τελούνταν στον ειδικά διαμορφωμένο ιερό ναό εντός του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου «Δανιέλλα Κουσούλη».

Η εκκλησία χτίστηκε το 1967 και από τότε δεν είχε γίνει καμία εργασία ή ανακαίνιση μέχρι το 2007 όπου ολοκληρώθηκε η νέα είσοδος του ναού.

Ακολούθησε δεξίωση όπου ο Αρχιμανδρίτης Ευάγγελος ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την εταιρεία που ανέλαβε το πρότζεκτ (Bannett Construction Group), τον πρόεδρο Σκοτ Μπάνετ και τον Φρεντ Κόστα, μάνατζερ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.