Το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το ΦΕΚ από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή, που αναγνωρίζει και καθιστά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο Μπαχό, ως νέο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.
Το ΦΕΚ υπογράφει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και αποτελεί συνέχεια του προεδρικού διατάγματος που εκδόθηκε μετά από πρόταση της υπουργού. Μετά και την δημοσίευση του ΦΕΚ με αρ. φύλλου 1031 στο τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Υ.ΟΔ.Δ.), πλέον είναι όλα έτοιμα για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας, που αναμένεται να γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα στο ΦΕΚ αναφέρεται:

«Με το από 1-11-2022 προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε μετά από πρόταση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4 εδ. ζ’, 6, 11, 17, επ. 24, 25 και 26 του ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Α’ 146), αναγνωρίζεται και καθίσταται Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (κατά κόσμον Αριστείδης) Μπαχός του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. Κ 825929/ 16-3-1977/ΑΤ Πύργου, ο οποίος εξελέγη σύμφωνα με τους νόμους και τους Ιερούς Κανόνες και παραγγέλλουμε τις αρχές του Κράτους να του απονέμουν τις τιμές που αρμόζουν στο αξίωμά του. (Αρ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: 7024/03-11-2022)».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.