Η Καύσις των νεκρών. Το ανθρώπινο σώμα είναι κατοικητήριο της Αγίας Τριάδος. Όλοι οι απανταχού της γης βαπτισμένοι χριστιανοί αποτελούμε το Σώμα του Χριστού.

Το σώμα του ανθρώπου είναι Ναός του Παναγίου Πνεύματος .Γράφει ο Απόστολος Παύλος Α΄ Κορινθ.3,17 = “Δεν ξέρετε πως είσθε ναός του Θεού και ότι το Πνεύμα του κατοικεί ανάμεσά σας ; Αν κάποιος με τις διαιρέσεις καταστρέφει το ναό του Θεού,αυτόν θα τον αφανίσει ο Θεός.Γιατί ο ναός του Θεού (το σώμα μας ), είναι άγιος και ο ναός αυτός είσθε εσείς.”
Στην ίδια επιστολή κεφ.12,27 λέγει ο Απόστολος = “Υμείς δε εστέ σώμα Χριστού και μέλη εκ μέρους ” = “Εσείς όλοι αποτελείτε το Σώμα Χριστού και είστε μέλη Του,ο καθένας σας χωριστά.”

Συνεπώς προσβάλλεις τον Τριαδικό Θεό βάναυσα με την απόφαση που παίρνεις να καείς αφενός και αφετέρου χάνεις για πάντα την ελπίδα της σωτηρίας σου.Το σώμα μας είναι ιερό,αγιασμένο και μυρωμένο με το Μυστήριο του Χρίσματος και πρέπει να ταφεί,να πάει εκεί απ΄όπου προήλθε σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας.΄Ηταν η κατοικία της Αγγελικής Ψυχής.Ας μη το λησμονούμε.
Στην προς Θεσσαλονικείς Α΄επιστολή ο Απόστολος προτρέπει κεφ 5,23 = “Και ας διατηρηθεί ολοκληρη η ύπαρξη σας — το πνεύμα,η ψυχή και το σώμα σας—-,άμεπτη κατά τον έρχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.Αυτός που σας καλεί κρατάει το λόγο Του και θα τον κάνει πράξη.”
Φιλιππησ. 3,21 = “΄Ος μετασχηματίσει το σώμα της ταπεινώσεως ημών εις το γενέσθαι αυτό σύμμορφον τω σώματι της δόξης αυτού κατά την ενέργειαν του δύνασθαι αυτόν και υποτάξαι αυτω τα πάντα.”
και να μη λησμονούμε ακόμη ότι το σώμα μας έχει καθαγιασθει με το βάπτισμα και δεν μπορούμε εμείς να το πετάξουμε στα…..σκουπίδια !
Ευλογείτε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.