ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν Αναδρομικά συντάξεις χηρείας-Αυγούστου 2019. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού για το 2019.

Κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων χηρείας θα πάρουν επιπλέον αύξηση αφού το νέο ποσοστό υπολογίζεται στο ποσό που συμφέρει τον δικαιούχο: είτε στην παλαιά καταβαλλόμενη σύνταξη του θανόντος είτε στην νέα επαναυπολογισμένη.

Οι συνταξιούχοι χηρείας θα λάβουν και αναδρομικά καθώς οι αυξήσεις θα έπρεπε να δοθούν με την σύνταξη του περασμένου Ιουνίου ωστοσο ο υπολογισμός τους δεν μπόρεσε να γίνει αφού δεν ήταν έτοιμο το σχετικό λογισμικό.

Αναδρομικά συντάξεις χηρείας: Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αφήνει αιχμές κατά της προηγούμενης ενώ ανεβάζει ρυθμούς επισπεύδοντας τις διαδικασίες.

Σύνταξη λόγω θανάτου θα καταβάλλεται πλέον και στα παιδιά έως τα 24 τους χρόνια ανεξάρτητα αν σπουδάζουν ή όχι.

Με την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου στο τέλος της εβδομάδας ξεμπλοκάρει η διαδικασία και ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή σε 45 χιλιάδες συνταξιούχους χηρείας των νέων ποσών των συντάξεων που θα είναι αυξημένα κατά 40%.

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Αυγούστου 2019.

O Γιάννης Βρούτσης Υπουργός Εργασίας θεωρεί το θέμα ως πρώτη προτεραιότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.
Μετά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων τον περασμένο Μάιο, ο επιζών σύζυγος λαμβάνει πλέον το 70 και όχι το 50% της σύνταξης του θανόντος.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες προκείμενου 45.000 δικαιούχοι να λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας, όπως προέκυψαν από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.

Αναδρομικά συντάξεις χηρείας: Περιμένουν από τον περασμένο Ιούνιο να λάβουν τις αυξήσεις στις ψαλιδισμένες συντάξεις χηρείας οι οποίες είχαν εκδοθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου. Δώσαμε αγώνα και δικαιωθήκαμε ωστόσο παίρνουμε πίσω μόνο ένα μέρος από αυτά που μας στέρησαν λένε οι δικαιούχοι όπως η κ Έφη Γκόνα.

ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός

Αναρτήθηκαν σήμερα, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) τα προσωρινά αποτελέσματα και οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 17.07.2019 και ώρα 11:00 μέχρι την 19.07.2019 και ώρα 23:59. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.