Συγκεκριμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αναδρομικά από τις μειώσεις που έφερε ο Νόμος 4051/12 και αφορούσε μείωση 12% για κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, παρά μόνο τις μειώσεις του Νόμου 4093 του 2012 με βάση το σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης που έπαιρνε ο συνταξιούχος μετά τις προηγούμενες μειώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για άθροισμα συντάξεων από 1.000 έως 1.500 ευρώ επιβλήθηκε νέα εισφορά ύψους 5%, για άθροισμα 1.500 έως 2.000 ευρώ 10%, για άθροισμα 2.000 έως 2.500 ευρώ 15% και για άθροισμα άνω των 2.500 ευρώ 20%. Επομένως τα αναδρομικά εντεκαμήνου για τις κύριες συντάξεις του Δημοσίου θα έχουν μόνο την επιστροφή του Νόμου 4093, που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή θα επιστραφούν οι μειώσεις 5% ως 20% που επιβλήθηκαν σε κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.000 ευρώ ή σε άθροισμα κύριων και άλλων συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι των ταμείων του ιδιωτικού τομέα θα έχουν αναδρομικά εντεκαμήνου στις κύριες συντάξεις και από τις δύο περικοπές, δηλαδή και από τον Νόμο 4051 και από τον Νόμο 4093, διότι οι εν λόγω περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 1439/2020.

Μείον 20% και στο εφάπαξ!

Η αφαίμαξη των συνταξιούχων του Δημοσίου δεν σταματάει εδώ, καθώς το οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ετοιμάζει «γιουρούσι» φορολόγησης στο εφάπαξ των συνταξιούχων επιβάλλοντας χαράτσι 20%.

Ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας, η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ μέσα το 2021, ωστόσο είναι πιθανό να έχει και αναδρομική ισχύ, παγιδεύοντας και όσους σπεύσουν να φύγουν με την κατάθεση της ρύθμισης και πριν αυτή ψηφιστεί!

Η επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας θα έχει αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα να λάβουν αναδρομικά για τις μειώσεις και των δύο νόμων, ενώ οι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα θα λάβουν αναδρομικά των μειώσεων μόνο του Νόμου 4093/2012.

Με απλά λόγια ο υπουργός Εργασίας επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» και κόβει για δεύτερη φορά τις συντάξεις των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων!

Πρώτα τις έκοψε το 2012 και τώρα τις (ξανα)κόβει αφού προηγουμένως οι συνταξιούχοι δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για τις συντάξεις που έκοψε ο ίδιος υπουργός πριν από οκτώ χρόνια!

Ακόμα χειρότερα, οι συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα που θα πάρουν τα αναδρομικά του εντεκαμήνου για τον Νόμο 4093/2012 δεν θα έχουν άλλες αξιώσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις, για επιδόματα αδείας και δώρα, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε ενδεχόμενο πιλοτικής δικής για τη διεκδίκηση των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων.

«Ταφόπλακα» στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων του Δημοσίου βάζουν κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας με τη γνωστή μέθοδο της (ν)τροπολογίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.