Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο για τους νέους (με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016) όσο και για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι μπορούν να έχουν άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση αναφορικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4670/2020, μέσα από την ειδική πλατφόρμα, που τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στην επιλογή: «Ενημερωτικό σημείωμα αναδρομικών N. 4670/2020».

Η ενημέρωση αφορά:

α) την εκκαθάριση των αναδρομικών τους,

β) σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία,

γ) αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους, κλπ.

Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο για τους νέους (με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016) όσο και για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Σήμερα το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η πίστωση των αναδρομικών στους λογαριασμούς 133.692 παλαιών συνταξιούχων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι δικαιούχοι από το σύνολο των 1,8 εκατ. παλαιών συνταξιούχων. Ο ΕΦΚΑ προσπαθεί να προλάβει τις αρνητικές αντιδράσεις των συνταξιούχων οι οποίοι ενδεχομένως τρέφουν απατηλές ελπίδες πως θα λάβουν γενναιόδωρο πακέτο, ενώ στην πράξη θα βρουν στον λογαριασμό τους μικρά ή μηδενικά ποσά.

ΕΦΚ: Τι πραγματικά ισχύει με τα αναδρομικά
Επιχειρώντας να ξεδιαλύνουν τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, στελέχη του ΕΦΚΑ επισημαίνουν τι πραγματικά ισχύει:

1. Αναδρομικά δικαιούνται μόνο όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Όχι όλοι οι συνταξιούχοι. Ο νόμος 4670/2020 ήρθε να αποκαταστήσει μέρος των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και προβλέπει ρητώς αυξήσεις και αναδρομικά μόνο σε εκείνους τους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Στόχος του νόμου είναι να πριμοδοτήσει εκείνους τους συνταξιούχους που εργάστηκαν για πολλά χρόνια, αλλά και να στείλει και ένα μήνυμα στους μελλοντικούς συνταξιούχους ότι «όποιος μένει περισσότερο στην αγορά εργασίας θα λαμβάνει στο τέλος και μεγαλύτερη σύνταξη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.