Σύμφωνα με τον Υπουργό, η πληρωμή τους θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ενώ όπως τόνισε τα ποσά θα είναι αφορολόγητα.

Αναδρομικά συνταξιούχων 2020: Πότε θα γίνει η πληρωμή Οκτωβρίου 2020-Τα αναδρομικά ύψους 892 εκατ. ευρώ αφορούν τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Παράλληλα στο τέλος του Οκτωβρίου με τροπολογία θα ρυθμιστεί η καταβολή των αναδρομικών ύψους 496 εκατ ευρώ από τις περικοπές των κύριων συντάξεων και στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα.

Ωστόσο εκτός επιστροφών μένουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι, δηλαδή το 60% του συνόλου οι οποίοι με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση χάνουν εντελώς τα αναδρομικά των δώρων και των επικουρικών.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των συνταξιούχων να ασκήσουν νέες αγωγές στα διοικητικά δικαστήρια διεκδικώντας τα δώρα και τις κομμένες επικουρικές.

«Ανάσα» για χιλιάδες συνταξιούχους αναμένεται μέσα στον Οκτώβρη καθώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ.

Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν την πληρωμή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων για το 11μηνο Ιούλιος 2015-Μάιος 2016, με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να ανακοινώνει το διάστημα της καταβολής τ5ους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.