ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ : Επισημαίνεται πως οι συνταξιούχοι 20 επικουρικών ταμείων θα λάβουν αυξήσεις που κυμαίνονται από 6,5 ευρώ το μήνα έως και 295,51 ευρώ το μήνα που είχαν υποστεί μικρές και μεγάλες μειώσεις το 2016.

Αναδρομικά Σωμάτων Ασφαλείας: Σε άλλα Ταμεία, με μικρότερες περικοπές, θα είναι μικρότερες και οι αυξήσεις. Υπήρξαν και Ταμεία (ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΔΥ, ΟΤΕ κ.ά.) που λόγω του μαθηματικού τύπου που εφαρμόστηκε είχαν ελάχιστες ή και καθόλου μειώσεις επικουρικών, οπότε τώρα θα είναι μικρές και οι αυξήσεις για τους συνταξιούχους.

Δεν παίρνουν αυξήσεις γιατί δεν είχαν μειώσεις στις επικουρικές τους με τον επανυπολογισμό το 2016 οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, του ΤΑΠΙΕΝ (επικουρικό Εμπορικού Ναυτικού), του ΤΕΑΕΧ (επικουρικό Χημικών), του ΤΕΑΥΑΠ (Επικουρικό Σωμάτων Ασφαλείας), και του ΤΕΑΑ (Επικουρικό Αρτοποιών).

Η μέση αύξηση για το σύνολο των 253.817 συνταξιούχων βγαίνει στα 108 ευρώ μικτά, και τα αναδρομικά της αύξησης, που θα είναι για 8 μήνες, από Οκτώβριο 2019 ως και Μάιο 2020, ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 864 ευρώ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 : Οι αυξήσεις επικουρικών αφορούν τους συνταξιούχους που έως τον Μάιο του 2016 είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ (μικτά) και με αυτό το κριτήριο επιβλήθηκαν μειώσεις των επικουρικών τους από τον Ιούνιο του 2016 και μετά με το νόμο 4387 του ΣΥΡΙΖΑ (γνωστός και ως «νόμος Κατρούγκαλου»).

Εξάλλου, τον Οκτώβριο έρχονται και τα αναδρομικά, με ποσά έως 2.364 ευρώ.

Οι περικοπές που έγιναν

Οι μειώσεις ήταν από 2% ως και 55% και καθορίστηκαν με έναν μαθηματικό τύπο που σε πολλά Ταμεία (αυτά που πλήρωσαν τη νύφη των περικοπών) ήταν οριζόντιος, δηλαδή επέβαλε ψαλίδι ανεξάρτητα από το αν είχαν πληρωθεί εισφορές για 20 ή για 40 χρόνια με χαμηλούς ή υψηλότερους μισθούς.

Σε αυτά τα Ταμεία (ΙΚΑ, ΝΑΤ, τραπεζών κ.ά.) οι αυξήσεις στις 2 Ιουνίου θα είναι μεγάλες, γιατί ήταν μεγάλες και οι μειώσεις.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.