ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Χιλιάδες δικαιούχοι βρίσκονται εν αναμονή για τα αναδρομικά ενστόλων. Το ΣτΕ, με απόφαση από 19 Νοεμβρίου, αποφαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις της Ολομελείας του, οι οποίες είχαν διατάξει αφενός μεν τη χορήγηση αναδρομικών στους στρατιωτικούς και τις άλλες κατηγορίες των ενστόλων εργαζομένων και αφετέρου την επαναφορά των μισθών τους στα προ Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες δίνεται μια μάχη με τον χρόνο, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες και να εκδοθούν οι απαραίτητες εφαρμοστικές εγκύκλιοι που θα καθορίζουν κάθε λεπτομέρεια γύρω από την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών.

ΕΜΥ Καιρός: Έκτακτο δελτίο με χιόνια και βροχές

Οι υπηρεσίες σπεύδουν τώρα να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και εξετάζουν ακόμη και την έκτακτη καταβολή των αναδρομικών στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην περίπτωση που δεν προλάβουν να τα επιστρέψουν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, που είναι η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών του δεύτερου δεκαπενθημέρου.

Το ζήτημα με τα αναδρομικά ενστόλων θα έχει σίγουρα διεκπεραιωθεί μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, θέτοντας ως ημερομηνία ορόσημο τις 15 Δεκεμβρίου, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τις αισιόδοξες δηλώσεις που ήθελαν την καταβολή των αναδρομικών να γίνεται εντός τους Νοεμβρίου.

Για τους απόστρατους και τους άλλους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, η καταβολή των ποσών θα γίνει μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία εξετάζεται να πληρωθεί νωρίτερα, ενδεχομένως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Οι υπό εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζουν τις ημερομηνίες της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούχους, τη διαδικασία πληρωμής τους και το ύψος των παρακρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που θα διενεργηθούν επί των ακαθάριστων ποσών.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά για τα αναδρομικά ενστόλων στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.