ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Ακόμα και εντός του Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά πιθανό να επιστραφούν τα αναδρομικά ενστόλων στους δικαιούχους στρατιωτικούς μέσω της μισθοδοσίας στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με δηλώσεις Καμμένου αν έχουμε κάποια καθυστέρηση στις απαιτόυμενες ενέργειες πριν την καταβολή, τότε ενδέχεται η καταβολή να γίνει τελικά το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός το ποσά σίγουρα θα πιστωθούν στους δικαιούχος με τον τελευταίο μισθό του έτους στα τέλη του επόμενου μήνα.

Αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά ενστόλων

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις (φόρους, συμψηφισμούς από οφειλές κ.ά.) διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Το νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζει ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Αναδρομικά ενστόλων: Ποιοι θα λάβουν τι

Τα ποσά των αναδροµικών που δικαιούνται να λάβουν χιλιάδες εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνοµικοί, λιµενικοί και πυροσβέστες αντιστοιχούν στο 50%των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές τους βάσει του δεύτερου µνηµονίου (Ν.4093/2012) και δεν τους επεστράφησαν, αν και κρίθηκαν αντισυνταγµατικές βάσει παλαιότερων αποφάσεων του ΣτΕ.

Το άλλο 50% των µειώσεων που είχαν οι συντάξεις των αποστράτων αποκαταστάθηκε επί κυβέρνησης Νέας ∆ηµοκρατίας µε τον νόµο 4307/2014.

Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει κανονικά στην ψηφισθείσα µείωση των παλαιών συντάξεων µέσω του επανυπολογισµού τους, υπάρχει εναλλακτική πρόταση σύµφωνα µε την οποία τα οφειλόµενα θα συµψηφιστούν µε τις προγραµµατισµένες µειώσεις ώστε να µην υπάρξουν επιβαρύνσεις.

Τα αναδροµικά για τους συνταξιούχους ανάλογα µε τον βαθµό αποστρατείας ξεκινούν από 2.660 ευρώ καθαρά για τον απόστρατο λοχαγό και τους οµόβαθµούς του σε ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΕΛ.ΑΣ., Λιµενικό Σώµα και Πυροσβεστικό Σώµα και φτάνουν ως και 12.000 ευρώ για τους απόστρατους µε βαθµό Α/ΓΕΕΘΑ και αντίστοιχων σε ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. και Π.Σ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.