ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Σε αγωνία χιλιάδες δικαιούχοι για τα αναδρομικά ενστόλων και το χρόνο καταβολής τους ενώ ακόμα δεν υπάρχει μια σαφής και ρητά δηλωμένη ημερομηνία, την οποία θα γίνει η καταβολή των ποσών, γεγονός που δίνει πρόσφορο έδαφος στις εικασίες και τα σενάρια. Από αρμόδιους έχουμε ακούσει μονάχα δύο τινά, όσο περιμένουμε την έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, από την ημερομηνία καταβολής των ποσών μέχρι και το ακριβές ύψος του ποσού των αναδρομικών που δικαιούται ο κάθε στρατιωτικός.

Αναδρομικά ενστόλων – Οι δηλώσεις των αρμοδίων

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως η επιστροφή των αναδρομικών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Το δεύτερο που έχουμε ακούσει είναι η αποστροφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από τη Βουλή την ημέρα της συζήτησης της επίμαχης τροπολογίας. Κατά την ομιλία του ο ΥΕΘΑ είχε αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί “θα δουν τα λεφτά στην τσέπη τους εντός 15-20 ημερών”

Βέβαια, πλέον το ζήτημα της ημερομηνίας καταβολής των ποσών δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης, αλλά ταχύτητας από πλευράς γραφειοκρατίας.

Όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά και πότε θα είναι προετοιμασμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να διαχειριστούν την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.

Αυτό λοιπόν καθυστερεί την έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και στη συνέχεια της σχετικής εφαρμοστικής εγκυκλίου, οι οποίες θα ορίζουν σαφώς την ημερομηνία καταβολής.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα παραπάνω δημιουργούνται τρία επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο θέλει τα αναδρομικά να καταβάλλονται ακόμα και εντός του Νοεμβρίου την τελευταία εβδομάδα του μήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την αποστροφή του ΥΕΘΑ για τις 15-20 ημέρες.

Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση στις απαιτούμενες ενέργειες πριν την καταβολή, τότε ενδέχεται η καταβολή να γίνει τελικά το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη.

Στην χειρότερη περίπτωση τα ποσά σίγουρα θα έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους στο τέλος του επόμενου μήνα, αν και το σενάριο αυτό είναι σχετικά απίθανο αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι σχετικές υπηρεσίες δουλεύουν πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.