ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Αναδρομικά ενστόλων με παρακράτηση φόρου 20% που θα γίνει με την πίστωση εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Σε όλες τις προβλεπόμενες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών καθώς και σε παρακράτηση φόρου εισοδήμα­τος 20% θα υπαχθούν τα αναδρομικά που δικαιούνται περίπου 250.000 εν ενεργεία λειτουργοί του Δημοσίου αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια: οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενι­κοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι καθηγητές και ερευνητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ καθώς και οι μουσικοί των κρατικών ορχηστρών.

Αναδρομικά ενστόλων – περικοπές

Οι περικοπές που θα υποστούν τα ακα­θάριστα ποσά στα αναδρομικά ενστόλων θα φθάνει περίπου το 40% όπως προκύπτει από τις κοινές υπουργικές αποφάσεις για την καταβολή τους, οι οποί­ες εκδόθηκαν και δημοσιεύθηκαν προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις 5 συ­νολικά κοινές υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για τους εν ενεργεία δημοσίους λειτουργούς, το συνολικό ακαθάριστο ποσό των αναδρομικών ανέρχεται σε 979,25 εκατ. ευρώ, όμως το καθαρό ποσό που θα φθάσει, τελικά, στα χέρια των δικαιούχων θα είναι 592,178 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα είναι μειωμένο κατά 39,52%.

Τα καθαρά ποσά των αναδρομικών θα πρέπει να έχουν καταβληθεί εφάπαξ έως τις 27 Ιανουαρίου 2019. Θα θεωρηθούν εξολοκλήρου εισοδήματα του έτους 2018, όμως οι δικαιούχοι δεν θα επιβαρυνθούν γι’ αυτά με φόρους εισοδήματος κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Κι αυτό διότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπεται ότι η φορολογική υποχρέω­ση για τα αναδρομικά των συγκεκριμένων δικαιούχων θα εξαντλείται με την παρα­κράτηση φόρου εισοδήματος 20% που θα γίνεται κατά την καταβολή τους.

Αναδρομικά ενστόλων – αποφάσεις

Οι αποφάσεις για τα αναδρομικά ενστόλων προβλέπουν ότι σε περίπτωση θανάτου προσώπου που βρισκόταν στην ενέργεια για ολόκληρο ή μέρος του οριζόμενου κατά περίπτωση χρονικού διαστήματος, το χρηματικό ποσό που του αναλογεί, ενόσω ήταν στη ζωή, θα καταβληθεί στους νόμιμους κληρονό­μους με την υποβολή στον εκκαθαριστή τον προβλεπόμενων κατά τις κείμενες διατάξεις νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η εν λόγω καταβολή θα διενεργείται με την έκδοση χρηματικού εντάλματος και δύναται να λάβει χώρα και πέραν της 27ης Ιανουαρίου 2019.

Δείτε πίνακες από ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.