ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Από χθες κυκλοφορεί στις εφημερίδες ότι ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών. Ξεκίνησε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου η συζήτηση στη Βουλή και αναμένεται να κληθούν οι σχετικοί φορείς για ακρόαση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αύριο.

Αναδρομικά ενστόλων: Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σενάριο που επεξεργάζονται πυρετωδώς και θα συμπεριληφθεί τελικώς στην νομοθετική ρύθμιση είναι εκείνο της μια δόσης και όχι των 24 όπως δρομολογείτο.

Με βάση το σενάριο των 24 δόσεων και τις αναγωγές που έχουν γίνει, τα ποσά που θα πιστώνονταν κάθε μήνα στους λογαριασμούς περίπου 250.000 δικαιούχων κυμαίνονται από €16,12 έως και €130.

Τα συνολικά ποσά ανάλογα με τον βαθμό και την κατηγορία που θα δοθούν, αρχίζουν από τα 1337 ευρώ και φτάνουν στις 10.784 ευρώ.

Το δε κονδύλι που θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό θα ανέλθει στα 804 εκατομμύρια ευρώ ενώ δεν αποκλείεται με την τελική εκκαθάριση να αγγίξει ακόμη και τα 820 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνιζε καλά ενημερωμένη πηγή, η εξόφληση αφορά στα αναδρομικά 53 μηνών και όχι 65 όπως υπολογιζόταν από ορισμένους, καθώς από 1/1/2017 έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο.

Αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στους αρμόδιους επιτελείς των οικονομικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εν όψει των προκηρύξεων από τη ΔΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Αναδρομικά ενστόλων: Σε μια δόση η καταβολή.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.