ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Στο ΣτΕ ετοιμάζονται να προσφύγουν οι λιμενικοί για τα αναδρομικά ενστόλων και των άρθρων που ορίζουν το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με το νόμο 4472/17 σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της ΠΟΕΣ και των στρατιωτικών οι οποίοι είχαν προσφύγει με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων οργανώσεων που την αποτελούσαν.

Αναδρομικά ενστόλων – Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Λιμενικών

Όπως προκύπτει από το προσχέδιο της διάταξης που αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή σχετικά με την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε , η κυβέρνηση επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Και ενώ στο πρώτο 50% η κυβέρνηση πλην των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, επανέφερε και στους μισθούς σε ποσοστό 50% ,τώρα η αποκατάσταση δεν μπορεί να αποφέρει αύξηση καθώς η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρεται μόνο στη καταβολή αναδρομικών από 1/8/2012 έως 31/12/2016.

Και αυτό γιατί από 1-1-2017 τίθεται με αναδρομική ισχύ ο Νόμος 4472/17 για το νέο Μισθολόγιο των υπηρετούντων σε Σ.Α & Ε.Δ και δεν περιλαμβάνονται ούτε οι δόσεις μέχρι και σήμερα ούτε φυσικά και οι ανάλογες αυξήσεις στο μισθό μας .

Γίνεται σαφές ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δικαιώνει τους ένστολους και επαναφέρει στην ουσία τους μισθούς της στα επίπεδα του Αυγούστου 2012, το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί στα μισθολογικά δεδομένα όπως αυτά υφίσταντο πριν τις άδικες περικοπές του Μνημονίου 2.

Αναδρομικά ενστόλων – Άδικο το μισθολόγιο που ψήφισε η κυβέρνηση

Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ αλλά έχει ψηφίσει ένα μισθολόγιο, άδικο, αντισυνταγματικό το οποίο πρέπει άμεσα να αποσύρει και στην θέση του να θεσπίσει ένα νέο μισθολόγιο που θα αναγνωρίζει το επικίνδυνο της εργασίας μας λαμβάνοντας υπόψη τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών και ότι αυτοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012.

Στο ίδιο πρίσμα και η επιστροφή των δώρων καθώς με το ν. 4472/17 για το νέο Μισθολόγιο των υπηρετούντων σε Σ.Α & Ε.Δ μπαίνει οριστική ταφόπλακα και στη διεκδίκησή των επιδομάτων Χριστουγέννων – Πάσχα και αδείας.

Μονόδρομος λοιπόν ,μετά και τη ψήφιση της διάταξης για τη καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε, αποτελεί η εκ νέου προσφυγή στη δικαιοσύνη για την πλήρη δικαίωση που θα έχει ως βάση της την κατάργηση του μισθολογίου του ν. 4472/17.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.