ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Θέση για το ζήτημα των αναδρομικών στους ενστόλους παίρνει η ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωσή της μετά τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: ΄΄Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ, μιλώντας εισαγωγικά, αναφέρθηκε στην αόριστη εξαγγελία του Πρωθυπουργού από το βήμα της 83ης ΔΕΘ για την επιστροφή του υπολοίπου 50% των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων, στο πλαίσιο των περικοπών του δεύτερου Μνημονίου, και τόνισε ότι, η εξαγγελία αυτή, όπως και οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων μας. Πρόσθεσε δε ότι έχουμε ήδη τοποθετηθεί εκτενώς και αναμένουμε πλέον τη νομοθετική ρύθμιση για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση.΄΄

Ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν υπάρχει – από την πλευρά της Κυβέρνησης – σαφής εικόνα για τα αναδρομικά ενστόλων και ευλόγως αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ανησυχίες στους συναδέλφους, οι οποίοι δικαίως διερωτώνται για το ύψος αυτών, σε τι ασφαλιστικές κρατήσεις θα υπόκεινται τα ποσά αυτά, αν θα δεσμεύονται και θα συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη, αν θα υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα κ.α. Κάλεσε δε τους αρμόδιους Υπουργούς, να θέσουν έγκαιρα σε διαβούλευση την όποια ρύθμιση σκοπεύουν να νομοθετήσουν, στο πλαίσιο του διαλόγου με την Ομοσπονδία μας.

Τόνισε, επίσης, ότι από τη στιγμή που από 1/1/2017, δεν ισχύει το παλαιό μισθολόγιο, αλλά αυτό που ψηφίστηκε από την ενεστώσα Κυβέρνηση, πρέπει να αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση που τελικώς θα ψηφιστεί στη Βουλή, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα για το πλαίσιο των παραπάνω αναδρομικών, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Συνέστησε δε την προσοχή των συναδέλφων σε ό,τι γράφεται σχετικώς σε διάφορα δημοσιεύματα είτε στο διαδίκτυο όσον αφορά τις φημολογούμενες δόσεις και τα δικαιούμενα ποσά, διότι πολλές φορές όλα αυτά εξυπηρετούν διάφορες σκοπιμότητες, ενώ σημείωσε ότι ο υπολογισμός των εν λόγω ποσών προκύπτει εάν προσθέσουμε το σύνολο των ήδη χορηγηθέντων μεικτών αναδρομικών (8/2012 έως 6/2014) και τη διαφορά μεταξύ των αποδοχών του μισθολογίου του 7ου του 2012 και αυτού του 7ου του 2014 για το χρονικό διάστημα από 1/7/2014 έως 31/12/2016.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.