ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο που υπολογίζονται οι συντάξεις βάζουν τα αναδρομικά των ενστόλων. Συγκεκριμένα αλλάζει ο τρόπος επανυπολογισμού εξαιτίας των χαμηλότερων ποσών που βγάζει ο νόμος Κατρούγκαλου και τα οποία πυροδοτούν και τις παλιές συντάξεις.

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, περί επιστροφής 1 δισ. ευρώ για αναδρομικά ενστόλων σε απόστρατους, σε συνταξιούχους δικαστικούς, σε πανεπιστημιακούς, σε γιατρούς καθώς και σε εν ενεργεία λειτουργούς από τις παραπάνω κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου, δημιουργούν άλλη βάση και για τον επανυπολογισμό των συντάξεων ο οποίος θα πρέπει να γίνει εξαρχής διαφορετικά δεν θα έχει καμία ισχύ.

Αν έρθουν μειώσεις 18%, θα γίνουν για παράδειγμα σε ποσά σύνταξης 1.200 ευρώ χωρίς αναδρομικά, οπότε η σύνταξη θα πέσει στα 984 ευρώ ενώ αν ο επανυπολογισμός γίνει εξαρχής, με τα αναδρομικά συντάξεων, τότε η μείωση 18% θα επιβληθεί για παράδειγμα σε ποσό 1.400 ευρώ.

Έτσι οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες (252 ευρώ) όμως και η τελική σύνταξη θα διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο δηλ. σε 1.184 ευρώ αντί για 984 ευρώ.

Εφόσον τα δικαστήρια δικαιώνουν συνταξιούχους με επιστροφές μνημονιακών μειώσεων, ο επανυπολογισμός συντάξεων και οι προσωπικές διαφορές ακυρώνονται διότι θα πρέπει τα επιστρεφόμενα ποσά να συνυπολογιστούν στη σύνταξη και μετά να καθοριστεί ποια θα είναι η νέα προσωπική διαφορά.

Επιπροσθέτως και με την εφαρμογή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επιστροφή αναδρομικών σε απόστρατους κ.α. είναι επίσης άκυρος ο επανυπολογισμός διότι αλλάζει η βάση υπολογισμού της αρχικής τους σύνταξης επειδή συνδέεται με τις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, ενστόλων, πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.