ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των ποσών στα αναδρομικά ενστόλων και αγωνία κυριαρχεί στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων. Η Υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί από μέρα σε μέρα, με την ΥΦΕΘΑ να επαναλαμβάνει πριν από λίγες μέρες τη δήλωση της ότι η επιστροφή των ποσών είναι ζήτημα ημερών. Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Η κυβέρνηση επιθυμεί τα ποσά στα αναδρομικά ενστόλων να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, Αυτό δηλώνει, άλλωστε, και η επιμονή της ΥΦΕΘΑ κα Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στη δήλωση της ότι τα ποσά θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου και πως η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα ημερών.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για να επιτευχθεί ο στόχος της καταβολής των ποσών εντός του Νοεμβρίου, όπως εξήγγειλε τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και η κα Κόλλια Τσαρουχά, καθώς σήμερα ο μήνας έχει 23 Νοεμβρίου.

Πιθανό το ότι οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων περιμένουν να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα αρμόδια τμήματα να είναι έτοιμα να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά ακόμα και άμεσα μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μπορεί δηλαδή η καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, να οφείλεται στο ότι στην Κυβέρνηση δεν επιθυμούν να εξαγγείλουν κάτι και για γραφειοκρατικούς λόγους αυτό να καθυστερήσει.

Εξαιτίας αυτού, κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν το σενάριο της καταβολής των ποσών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ακόμα ζωντανό.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.