Εκ προιμίου ζητώ την εκ μέρους Υμών κατανόησιν και συγκατάβασιν διά το γεγονός, ότι σήμερα παραμονήν της Πρωτοχρονιάς, δηλ. σε μια «χρονιάρα ημέρα» κατά την λαϊκήν παροιμίαν, αποτολμώ ο ταλαίπωρος εγώ, ένας «γεγηρακώς» ταπεινός εν Χριστώ Αδελφός Σας, να Σας ενοχλώ διά της παρού-σης επιστολικής επικοινωνίας μου, προκειμένου να Σας ενημερώ- σω περί τινος λίαν σοβαράς ομολογίας, ήτις αφορά το θέμα του εμβολιασμού.

Είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζει, και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλον, την αποδοχήν του Εμβολίου κατά του Κορωνοϊού, πολλοί δε εξ Υμών έσπευσαν να επιβάλλουν την ποινήν της αργίας από πάσης ιεροπραξίας εις τινας Κληρικούς της Επαρχίας των, διότι ηρνήθη-σαν να υποστούν τον εμβολιασμόν!
Είναι, λοιπόν, γεγονός αναμφισβήτητον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, εγκαταλείψασα την υψηλήν αποστολήν Της, ήτοι τον επανευαγγελισμόν του Λαού και την εν Χριστώ διαπαιδα- γώγησιν των πιστών προς σωτηρίαν της ψυχής των, δηλ. οι Ιεράρχες μας από ιατροί των ψυχών, κατήντησαν νοσοκόμοι – ιατροί των σωμάτων! Οι Ιεράρχες μας προωθούν, και μάλιστα κατά τρόπον επιτακτικόν σπρώχνουν, τον Λαόν του Θεού προκει-μένου οι χριστιανοί μας να υποστούν το Εμβόλιον, οπότε αυτομάτως οι εμβολιασμένοι ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!
Ώστε, λοιπόν, Αδελφοί μου, μήπως ήλθεν η ώρα να αναθεωρήσετε την στάσιν Σας; Μήπως ήλθεν η ώρα να σκεφθού-με το κατάντημα της σεπτής Ιεραρχίας μας; Μήπως ο Αρχιερεύς της σήμερον απαρνήθηκε την θέσιν του, το «εις τύπον και τόπον Χριστού» και εγένετο δούλος και υπηρέτης του Διαβόλου;
Παρακαλώ, συγχωρήσατέ μοι τη σκληρή γλώσσα, την οποίαν κατ’ ανάγκην χρησιμοποιώ. Αλλά το δικαίωμα αυτό μου παρέχει ένα περιστατικόν, το οποίον συνέβη μόλις προ τεσσάρων ημερών στο Ιερό Προκύνημα του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι. Εκεί μία δαιμονισμένη νέα κοπέλα, απευθυνομένη προς τους προσκυνη-τάς του Οσίου Παταπίου, ξαφνικά άρχισε να φωνάζει με φωνή ανδρική και πολύ δυνατή! Είπε τα εξής πολύ σκληρά λόγια:
«Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο! Όλοι θα σφραγιστείτε! Ποιοί από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα! Τι με κοιτάτε;»
Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
Μήπως, έπειτα από αυτό το θλιβερό, πλήν όμως και πολύ αποκαλυπτικό γεγονός, πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας;
Απετόλμησα να Σας θέσω δημοσίως το ερώτημα, διότι η φωνή του Διαβόλου εκεί ψηλά το Ιερό Προσκύνημα ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ! Ο Διάβολος ωμολόγησε το κατόρθωμά του! Το εμβόλιο είναι ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ποιος από Υμάς θα ηδύνατο να το διαψεύση; «Εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα Υμίν, ἁμαρτίαν οὐκ είχετε· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχετε περὶ τῆς ἁμαρτίας Υμών» ( Ιωάνν. κεφ. ιε΄, 22-23).
Επί δε τούτοις, εκζητών τας Υμετέρας ευχάς επί τω Νέω Έτει, διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός
+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιον, 31η Δεκεμβρίου 2021

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-26)
 1. Αλέξανδρος Κουζας 2 χρόνια πριν

  Δεν περίμενα κάτι άλλο από τον πλέον διεφθαρμένο σκοταδιστη συνεργάτη της εκκλησίας.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Αστρακας Μιχαλης 2 χρόνια πριν

  Δηλαδή πρέπει να πιστέψουμε το ταγκαλάκι ;

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Δημήτρης Κλητοράκης 2 χρόνια πριν

  Σεβασμιότατε πρώην Αιγιαλείας , είστε ο «ποιμήν ο καλός», όπως θα έπρεπε κατά το σχήμα σας, ή ο «μισθωτός»;
  Γιατί, «ο ποιμὴν ο καλός την ψυχὴν αυτού τίθησιν υπὲρ των προβάτων», «ο δε μισθωτός φεύγει, ότι μισθωτός ἐστι και ου μέλει αυτώ περί των προβάτων»!
  Μάλλον όμως, έχετε «ξεφύγει», γιατί ο ποιμήν ο καλός δεν διχάζει το ποίμνιο, ούτε οδηγεί, ένα τμήμα του, κατά κρημνών!
  Εύχομαι πάντως, να μην χρειαστεί να τελέσετε καμιά εξόδιο ακολουθία, κανενός παραπλανημένου από τις αναρτήσεις σας, που δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνιστούν οι εγνωσμένου διεθνούς κύρους επιστήμονες, διαφόρων πολιτικών συστημάτων και θρησκευτικών δογμάτων.
  Κρίμα!
  Καλή και ευλογημένη χρονιά!

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Αντώνης Καραμεσούτης 2 χρόνια πριν

  Ντροπή να βγαίνουν τέτοια λόγια από ιεράρχη ! Κρίμα πολύ κρίμα .

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Εμμανουήλ Βασιλάκης 2 χρόνια πριν

  Θα έπρεπε να ντρέπεστε.. Αλλά που χάθηκε η ντροπή για να την βριί ο χουντοταγματάρχης

  ΑπάντησηΆκυρο
 6. Άγγελος παναγη 2 χρόνια πριν

  Προβληματισμοι:
  Κατά ποιον τρόπο οι εμβολιασμοί καθησταντε τέκνα του έξω απόδω;
  Για σκοπούς συζήτησης να δεκτουμε ( εγώ δεν το πιστεύω) ότι είναι του έξω απόδω,
  Εάν ο Χριστιανός εκκλησιαζεται, εξομολογηται, κοινωνα, είναι το εμβόλιο πιο δυνατό από την Θεία κοινωνία;

  ΑπάντησηΆκυρο
 7. Δημήτρης Τροχίδης 2 χρόνια πριν

  Σίγουρα είναι ο προθάλαμος 100% του σφραγίσματος. Το λέει η Καινή Διαθήκη , όποιος δεν το έχει , δεν θα μπορεί … να κάτσει σε ταβέρνα να φάει , να πάει στο θέατρο γήπεδο γυμναστήριο ,,,, δεν λέει αυτά η Καινή Διαθήκη , αλλά λέει πιο βαριά , δεν μπορεί να αγοράσει και πουλήσει , κατά εκεί βαδίζουν όλα αυτά

  ΑπάντησηΆκυρο
 8. ΓΙΑΝΝΗΣ 2 χρόνια πριν

  Έχεις κάθε δικαίωμα να αυτοτρομοκρατείσαι αλλά κανένα δικαίωμα να τρομοκρατείς τον κόσμο. Σταμάτα όλα αυτά τα δαιμονώδη γεγονότα και βάλε γλώσσα μέσα!!! Αν ο διάβολος ήταν άνθρωπος θα ήσουν εσύ μουρλέ!!!

  ΑπάντησηΆκυρο
  • ΜΑΡΙΑ 2 χρόνια πριν

   Σε φοβίζει κάτι από τις αποκαλύψεις του Αμβρόσιου λοιπόν θα σου πω είχα ένα γέροντα Αγιο από αυτούς που αργείς να καταλάβει την αγiότητά τους μου είχε πει για το εμβόλιο ένα χρόνο πριν βγουν

   ΑπάντησηΆκυρο
   • καποιος 2 χρόνια πριν

    Εαν ο υψιστος σου γυρισει την πλατη για ενα εμβολιο και οχι για τις πραξεις σου….
    *για το ποιον του “αγιου” μητροπολιτη βλεπε φωτογραφιες του εν λογω αγιου αγκαλια με τους νεοναζι, και παραδοξως ο αγιασμος δεν τον προφυλαξε.

    ΑπάντησηΆκυρο
   • Αχιλλεας 2 χρόνια πριν

    Και τι σου είπε ο Γεροντας ότι δεν πρέπει να το κάνουμε ;

    ΑπάντησηΆκυρο
 9. Ιωάννης Βασιλειάδης 2 χρόνια πριν

  Δυστυχώς. Αυτή. Είναι. Η. Αλήθεια

  ΑπάντησηΆκυρο
 10. Αμβροσία 2 χρόνια πριν

  Ακόμα να τον μαζέψουν τον φασίστα θεομουρλο;ουστ ρε φασισταριο μισανθρωπε

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.