Γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
1. ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»
ΚΑΊ
2. ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΣΥΡΙΖΑ» ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αγαπητά μου Παιδιά,
Με πολύ μεγάλη έκπληξη ανέγνωσα

1. την Ανακοίνωσή σας με τίτλο « Η ΛΑΕ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΆΡΙΑ» Αμβροσίου» (βλ. φ. της 23ης Ιανουαρίου της τοπικής μας Εφημερίδος «ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας», καθώς επίσης και

2. την «αιχμηρή» Ανακοίνωση της «Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας» (βλ. φ. της 24ης Ιανουαρίου της τοπικής μας Εφημερίδος «ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας».

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας τονίσω, ότι δεν είναι ευγενικό εκ μέρους σας να εκδίδετε μια Ανακοίνωση, που αναφέρεται επικριτικά σε κάποιο πρόσωπο, και να μη κοινοποιείτε την Ανακοίνωση αυτή στο θιγόμενο πρόσωπο!

‘Επειτα γιατί αγνοείτε, ότι η Πρόσκλησίς μου για την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας απευθυνόταν και πρός τους Εκπροσώπους όλων των Πολιτικών Κομμάτων; Γιατί διχάζετε τον Ελληνικό Λαό; Στην Σύσκεψη πολύ πρόθυμα προσήλθεν ο Βουλευτής κ. Νικ. Νικολόπουλος. Θα μετείχε και στην Συνάντηση της Φανερωμένης, αλλά με Πούλμαν μετέβη στη Θεσσαλονίκη.

Στη Συγκέντρωση της Φανερωμένης οικειοθελώς προσήλθαν δύο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι κ. Παναγιώταρος καί Λαγός, επίσης δε καί ο Δικηγόρος, τ. Βουλευτης, κ. Αρβανίτης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν; Στο Κοινοβούλιο δεν είναι όλοι μέσα και μάλιστα με ίσα δικαιώματα; Είναι έγκλημα, ότι πονάνε για τα Εθνικά Θέματα;

Μήπως είναι χειρότερο, όταν εμείς οι εκκλησιαστικοί αποδεχόμεθα στην Εκκλησία τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, που είναι άθεος; Όταν του δίνουμε να πετάξει τον Τίμιο Σταυρό ή καί κάποιο περιστέρι στη θάλασσα κατά τήν εορτή των Θεοφανείων;

Η στάση σας, δυστυχώς αγαπητά μου Παιδιά, είναι δ-ι-χ-α-σ-τ-ι-κ-ή, γι’ αυτό όμως και απαράδεκτη! Στην πράξη σεις αποδεικνύεσθε Φασίστες με κεφαλαία τα γράμματα!

Ας έλθουμε όμως στην ουσία του θέματος. Οι πρώτοι εξ υμών, οι του κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, διαμαρτύρεσθε «για το παραλήρημα του Αμβρόσιου, που καμάρωνε και περηφανευόταν για το φασιστικό του πιστεύω. “Καλύτερα Φασίστας παρά Κατσαπλιάς” και άλλα μαργαριτάρια, που εκστόμισε ο εν λόγω Μητροπολίτης».

Οι της δευτέρας Ομάδος, οι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κοκκινίζετε, γράφετε: «Το ότι η συγκέντρωση για το “μακεδονικό“ θα μετατρεπόταν σε σύναξη ακροδεξιών οργανώσεων ήταν το αναμενόμενο…, αφού διοργανωτής ήταν ο (κατά την δήλωσή του) ευχαρίστως αποδεχόμενος τον τίτλο του φασίστα-ναζιστή, Μητροπολίτης».
Πρός αμφοτέρους, λοιπόν, απαντώ με πολλήν αγάπην, αλλά και με περισσήν παρρησίαν:

1. Σείς δεν ανήκετε στην Ελληνική Δημοκρατία; Δεν είσθε Δημοκράτες; Εξ όσων γνωρίζω, στο Δημοκρατικό Πολίτευμα χωράνε όλοι! Δεξιοί, Αριστεροί, Ακροδεξιοί, Ακροαριστεροί, Πράσινοι, Κόκκινοι, Γαλάζιοι, Άσπροι, Μαύροι κλπ. αρκεί ο ένας να σέβεται τον άλλο! Αντιθέτως στα απολυταρχικά Καθεστώτα, όπως π.χ. στον Κομμουνισμό, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Δεκτοί είναι μόνον οι Κομμουνιστές, οι Αριστεροί, οι Κόκκινοι, οι Συμμορίτες, οι Αντάρτες ή όπως αλλοιώς ονομάζονται!

Γιατί, άραγε, αναφερόμενοι στην συγκέντρωση της Φανερωμένης, ομιλείτε επικριτικά για τους «ακροδεξιούς;» Προφανώς σας ενόχλησε το πλήθος των διαμαρτυρομένων! Ήσαν ΟΚΤΑΚΟΣΙΟΙ (800) περίπου συγκεντρωμένοι, μάλιστα δε και υπό βροχήν, ΑΛΛΑ ΣΕΙΣ ΟΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ της ΛΑΕ γράψατε για «το λιγοστό κοινό» της συγκεντρώσεως! Σας προκαλώ, λοιπόν, να ψάξετε τον εαυτό σας: Μήπως σεις είσθε οι αληθινοί Φασίστες;

2. Ψεύδεσθε επίσης, όταν αναφέρεσθε στο «φασιστικό μου πιστεύω»!
Ουδέποτε ισχυρίσθηκα, ότι είμαι «φασίστας» και ουδέποτε επίσης συμπεριφέρθηκα ως «φασίστας»! Βεβαίως αγαπώ την Πατρίδα μου, αλλά πέρα και πάνω από όλα αγαπώ τον Χριστό μας! Επάνω από τον Χριστό μας και την Ορθοδοξία μας ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΙΠΟΤΕ άλλο! Γι αυτό και υπήρξα ακομμάτιστος. Είμαι με όποιον σέβεται τόν Χριστό καί την Εκκλησία. Πολεμάω κάθε άθεο και αντίχριστο, πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο, άσπρο ή μαύρο, όπου και αν ανήκει! Χριστός και Ελλάδα βεβαίως είναι τα ιδανικά μου!

Σύμφωνα με την Βικιπαιδεία «Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική, αυταρχική και εθνικιστική πολιτική ιδεολογία, που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα».
Φασίστα, λοιπόν, με αποκάλεσαν άλλοι! Τελευταίως δε και οι υπεύθυνοι της Εφημερίδας των Συντακτών, άλλοι ψευταράδες κι αυτοί, οι οποίοι έγραψαν:

ΟΙ ΜΕΡΙΚΈΣ …….ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ……

Σας ερωτώ: Δεν είναι και αυτοί ψευταράδες, όταν, αναφερόμενοι στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής 21ης Ιανουαρίου εδώ στο Αίγιο, γράφουν ότι η ομιλία μου έγινε
«ενώπιον μερικών δεκά- δων συγκεντρωμένων…..»;

Σας το επαναλαμβάνω:

ΑΛΛΟΙ, λοιπόν, μας απένειμαν τον τίτλο του «ΦΑΣΙΣΤΑ»!
Στην ομιλία μου στην πλ. Φανερωμένης είπα επί λέξει τα εξής:
Κάποιοι μάλιστα αποτόλμησαν να μας χαρακτηρίσουν:
– Αμβρόσιος ο Ναζιστής,
– Αμβρόσιος ο Χουντικός,
– Αμβρόσιος ο Εθνικιστής,
– Αμβρόσιος ο Χρυσαυγίτης,
– Αμβρόσιος ο Ακροδεξιός,
– Αμβρόσιος ο Φασίστας,

Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια, τα οποία κατά καιρούς μου έχουν αποδώσει κάποιοι «φανατικοί» φίλοι μου είναι δύο:
-Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943 Και
– Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο!

Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ:
Αγαπητοί μου Φίλοι,
Προτιμῶ οποιοδήποτε από όλα αυτά τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος! Δηλ.

Προτιμώ να με αποκαλείτε
Φασίστα, όχι όμως …….Κατσαπλιά!
ούτε Συμμορίτη!
ούτε άθεο και αριστερό,
ούτε αντάρτη και προδότη!
Κάλλιο Φασίστα, παρά Κατσαπλιά!

Επομένως, αγαπητά μου παιδιά, με όσα γράψατε φανερώνετε, ότι είσθε ή αγράμματοι, ή συκοφάντες.
Αγράμματοι μεν, αφού δεν γνωρίζετε να διαβάζετε και να κατανοείτε την έννοια των λέξεων. Διότι άλλο είναι να είπω «Είμαι Φασίστας» και εντελώς διαφορετικό να λέγω «Με λένε Φασίστα»!
Συκοφάντες δε, εάν κατανοείτε μεν την έννοια των λέξεων, αλλά συγχρόνως την διαστρέφετε!

Αγαπητοί μου της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας,
Και πάλιν σας διαβεβαιώ, ότι ούτε Φασίστας είμαι, ούτε Ναζιστής, ούτε…..ούτε…. ούτε και Συνεργάτης τω Γερμανών κατά την καταστροφή των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943!!!!!
Αυτά τα κοσμιτικά επίθετα, τα παρατσούκλια, κάποιοι άλλοι μου τα έβαλαν! Εγώ δε στην πλατεία της Φανερωμένης είπα:
Προτιμώ να με αποκαλείτε
Φασίστα, όχι όμως …….Κατσαπλιά!

Δεν θα ήταν το ίδιο, εάν έλεγα;
Προτιμώ να με αποκαλεί Λιποτάκτη, παρά Προδότη;
με την έννοια ότι ούτε Χωριάτης είμαι, ούτε και Προδότης! Προτιμώ όμως να με λέγουν «Λιποτάκτη» και όχι «Προδότη», καθ’ όσον τό Προδότης είναι πολύ βαρύτερο από το λιποτάκτης! Επομένως ούτε και Φασίστας είμαι!
Είσθε, λοιπόν, και αγράμματοι και συκοφάντες!

Χαίρομαι όμως πολύ, μα πάρα πολύ, διότι σεις ενοχληθήκατε! Και για να διαπιστώσετυ, ότι ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, σας γράφω σήμερα με πολύ σκληρό τρόπο κατά το γνωστόν «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται», δηλ. το παλούκι με παλούκι αντιμετωπίζετται και όχι βέβαια με το γάντι! Αποδεικνύετε, λοιπόν, «εν τοις πράγμασιν» ότι και σεις είσθε απαράδεκτοι σαν τους ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ, οι οποίοι κατά τον Συμμοριτοπόλεμο:
· Μίσησαν την Ελλάδα,
· Πολέμησαν την Πατρίδα,
· Κατάστρεψαν τον τόπο,
· Τραγουδούσαν το «αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει»,
· Κατάκαψαν χωριά και πόλεις της Πατρίδος μας,
· Μεταξύ των πολλών άλλων ανδραγαθημάτων τους δολοφόνησαν ΣΑΡΑΝΤΑ (40) Χωροφύλακες στη Μάχη της Χαλανδρίτσας των Πατρών! Εκεί, μεταξύ των θυμάτων, ήταν και ένα συγγενικό μου πρόσωπο!
· Έβγαλαν τα μάτια των Αγίων της Ορθοδοξίας μας από τις τοιχογραφίες των Ναών μας (π.χ. από την Ιερά Μονή του Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα).
· Και τέλος, έκαμαν την μεγάλη επίθεση κατά της Ελλάδος για την κατάκτηση της Εξουσίας στην περίφημη εκείνη Μάχη του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη(10 Δεκεμβρίου 1944).

Και αυτά μεν ως πρός το χθές! Σήμερα σεις οι της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ:

· Κοροϊδεύσατε τον Ελληνικό Λαό, όταν προεκλογικά είπατε: «Ψηφίστε μας, και εμείς θα σχίσουμε τα Μνημόνια», ενώ σαν Κυβέρνηση υπογράψατε νέα, δυστυχώς δε ακόμη χειρό- τερα, Μνημόνια,
· Εξαπατήσατε τον Ελληνικό Λαό, όταν στο πραγματοποιηθέν Δημοψήφισμα μετατρέψατε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ»!
· Παρέχετε αφειδώς κοινωνικά επιδόματα και χρηματικά βοηθήματα στους λαθρομετανάστες, ενώ βυθίζετε όλο και περισσότερο στην φτώχεια τον έντιμο Έλληνα πολίτη. Π.χ. η οικογένεια του μετανάστη μικρού Μαθητή Αχμέτ παίρνει -υπό την μορφή κοινωνικού επιδόματος- το ……ασήμαντο χρημα- τικό ποσόν των ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝ- ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡΩ (2.174 €) κάθε μήνα, ενώ οι Έλληνες πολίτες με τους ανελέητους φόρους οδηγούνται στην φτώχεια με την σύνταξη των ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ (300) € μηνιαίως! Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς επίσης χάνουν το σπίτι τους για χρέη στις Τράπεζες ακόμη και των ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ και ΕΙΚΟΣΙ (15.000-20.000) χιλιάδων €!

ΤΕΛΙΚΑ,
Κυρίες και Κύριοι της αριστερής κουλτούρας,
· Δεν είμαι «Φασίστας»!
· Είμαι ένας Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, ο οποίος αγαπάει την Ελλάδα μας και γι’ αυτό δεν θα επιτρέ- ψει, όσο εξαρτάται από αυτόν, οι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας!
Τελειώνοντας, σε ανταπόδοση του συκοφαντικού σας Ανακοινωθέντος σας αντιπροσφέρω δύο δώρα:
1ον τα λόγια ενός δικού σας Βουλευτού
και 2ον τα περί της Μάχης του Μακρυγιάννη:

1. Ο υμέτερος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Παπαδόπου- λος χαρακτήρισε ως «Επαναστάτες φασίστες» τα μέλη του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και χτύπησαν το χέρι στο γραφείο της.

«Φασίστας ο αριστερός, κομμουνιστής, συνδικαλιστής, που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι μπροστά στην υπουργό. Αυτό είναι φασισμός….» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην αγροτοσυνδικαλιστής.

Επομένως, σεις είσθε οι Φασίστες!
Σεις, λοιπόν, οι νέοι Κατσαπλιάδες ακόμη και σήμερα βγάζετε τα μάτια σας μεταξύ σας! Περαστικά σας!

Αγαπητοί μου του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ,
Αλλάξτε μυαλά! Αλλάξτε συμπεριφορά!
Δώστε μια σωστική συμβουλή στον Αρχηγό σας,
τον κ. Αλέξη Τσίπρα:

· Ας παύσει να παριστάνει τον άθεο!
· Ας επιστρέψει στην Ορθόδοξη Πίστη!
· Ας πάει να στεφανωθεί την Περιστέρα του!
· Ας πάει να βαπτίσει τα Παιδιά του!
· Ας ξεχάσει το μάγκικο στυλ της νειότης του!
ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Ας μη ξεχνάει την ομολογία του τέως Προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ στις 26 Φεβρουαρίου 1992:

«Είμαστε Σλάβοι, που ήρθαν στην περιοχή στον 6ον αιώνα μ.Χ. Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.