Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε για τις ενέργειες της χώρας του σε σχέση με τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας.

Για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα, ο κ.Αναστασιάδης ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μισιέλ για τις ενέργειες, στις οποίες προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας και επεσήμανε την ανάγκη συμμόρφωσης της με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε, ακόμα, ότι θα εγείρει το όλο ζήτημα των παραβιάσεων της Τουρκίας στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επεσήμανε ο κ. Σεντώνας.

Μπορέλ προς Τουρκία: Αυξάνετε την ένταση με το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου

Η ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο Ερντογάν για την Αμμόχωστο «δεν βοηθά», τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι «θα αυξήσει τις εντάσεις και θα κάνει πιο δύσκολο το να υπάρξει συμφωνία σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπορέλ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με την οποία η ΕΕ θα ζητεί από την Τουρκία «να σταματήσει αυτή την ενέργεια».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.